blog

Bitcoin FOMO, MicroStrategy blijft maar BTC inslaan en wil nog eens 820 miljoen euro investeren

By 15 juni 2021No Comments

Op dezelfde dag dat het MicroStrategy van Michael Saylor aankondigde meer dan 400 miljoen euro te gebruiken om bitcoin te kopen heeft het nog een grote mededeling. Het bedrijf dat inmiddels bijna de naam mag veranderen naar MacroStrategy is voornemens om voor 820 miljoen euro aan eigen aandelen te verkopen om nog meer bitcoin in te slaan.

Dit nieuws werd bekend omdat MicroStrategy een aanvraag heeft ingediend bij de Amerikaanse financiële toezichthouder om dit plan door te zetten. Het idee is om de aandelen tegen de huidige marktprijs te verkopen en het geld zal ingezet worden voor “algemene bedrijfsmatige doelen, waaronder het kopen van bitcoin.”

MicroStrategy hard op weg naar 100.000 bitcoin

Op het moment van de aanvraag had MicroStrategy precies 92.079 bitcoin op de balans staan, tegen de huidige bitcoin koers is dat goed voor een vermogen van ongeveer 3 miljard euro. Als het goed is zijn daar gisteren nog voor meer dan 400 miljard euro aan bitcoin bijgekomen en als alles volgens plan verloopt binnenkort nog een enorme hoeveelheid. Daarmee lijkt het bedrijf van Saylor geen gas terug te nemen en gaan ze echt all-in op bitcoin.

Als dit goed uitpakt dan kan MicroStrategy de komende jaren uitgroeien tot één van de machtigste bedrijven ter wereld en gaat Michael Saylor de geschiedenisboeken in als een legendarische CEO. Leuk feitje is dat Saylor die sinds 1989 aan het roer staat bij MicroStrategy en daarmee de langstzittende CEO van een beursgenoteerd bedrijf is.

Tot nu toe heeft MicroStrategy nog niets te klagen wat betreft de prestaties van bitcoin. Het bedrijf kocht hun bitcoin gemiddeld in voor ongeveer 20.000 euro en staat daarmee nog ruim in de groene cijfers. Als het lukt om voor 820 miljoen euro aan eigen aandelen te verkopen, dan kan het bedrijf nog ongeveer 25.000 bitcoin aan hun reeds indrukwekkende voorraad toevoegen. Wat betekent dat ze ruim over de magische grens van 100.000 bitcoin gaan.

Bitcoin betaalt geen rente of andere vormen van rendement

In de aanvraag bij de toezichthouder heeft MicroStrategy ook een kleine toelichting toegevoegd over bitcoin om de risico’s van de eventuele investering te schetsen. “Bitcoin betaalt geen rente of andere vormen van rendement, dus de mate waarin er rendement kan worden behaald hangt af van eventuele waardestijgingen van bitcoin na de aankoop.”

Verder bespreekt het bedrijf ook de mogelijkheid dat het vanwege een enorme toekomstige waardedaling gedwongen hun bitcoin moet verkopen. “Toekomstige fluctuaties van de bitcoin koers kunnen erin resulteren dat we onze bitcoinpositie die we met dit geld gaan kopen moeten liquideren onder de originele aankoopwaarde.” Waarschijnlijk staat dit in de aanvraag omdat MicroStrategy verplicht is het te benoemen in de aanvraag.

Alles bij elkaar is dit goed nieuws voor bitcoin, zeker op de korte termijn. Als MicroStrategy het voor elkaar krijgt om voor dit enorme bedrag bitcoin te kopen, dan gaat dat de koers ongetwijfeld op een positieve manier beïnvloeden.

Leave a Reply