blogExchanges

Bitcoin en crypto exchange Poloniex binnenkort in Chinese handen, Amerikanen worden geweerd

By 21 oktober 2019No Comments

Weer een cryptobeurs waar Amerikanen niet meer welkom op zijn. Poloniex valt nu nog onder het Amerikaanse concern Circle, maar gaat over naar Polo Digital Assets, Inc. De geruchten zijn dat deze beslissing gesteund wordt door een groep Chinese investeerders. Eerder werd de toegang voor Amerikanen tot de reguliere beurzen van Binance en Bitfinex ontzegd.

Amerikanen niet welkom

Deze wijziging is onmiddellijk van kracht gegaan. Amerikanen kunnen nu geen nieuwe accounts meer maken. Amerikanen die nu al een account hebben, en cryptocurrency’s bewaren op Poloniex, hebben tot 15 december om hun coins ergens anders naar te sturen. Dat kan bijvoorbeeld naar een eigen wallet of naar een andere beurs.

Vanaf 1 november kunnen gebruikers met een Amerikaans account niet meer traden op Poloniex. De beurs heeft al haar Amerikaanse klanten een mail gestuurd. Nu maar hopen dat iedereen op tijd kan acteren.

Voor de lange termijn

Poloniex heeft ook aangekondigd dat ze niet meer onder Circle vallen, hun eigenlijke moederbedrijf. Ook veranderen ze hun naam naar Polo Digital Assets, Inc. Dit schrijft het team zelf over deze ontwikkeling:

‘Wij hebben een meerjarenplan om meer dan 100 miljoen dollar uit te geven om Poloniex te ontwikkelen en uit te breiden. De cryptocurrency-revolutie is net begonnen en we zitten er voor de lange termijn in. Helaas kunnen we Amerikaanse klanten niet in betrekken om concurrerend te zijn op de wereldmarkt.’

Justin Sun ook betrokken

Het moederbedrijf Circle schrijft dat Poloniex gesteund wordt door een grote Aziatische investeringsgroep, die zich willen richten op wereldwijde cryptohandelaren. Geruchten circuleren nu dat de Aziatische groep waar Circle naar verwijst niemand anders is dan Justin Sun, de beruchte oprichter van cryptocurrency TRON.

Op 18 oktober schreef The Block dat Sun naar verluidt betrokken is bij de bovengenoemde Aziatische investeringsgroep. Dit wordt bevestigd door anonieme bronnen bij Circle. Volgens het artikel leidt Sun het investeringsconsortium en maakte was zelfs op het hoofdkantoor van Circle.

Justin Sun kennende zal hij snel genoeg in de media verschijnen om een aankondiging te doen om dit nieuws te bevestigen of te ontkrachten. Hij reageerde al wel via twitter, maar het antwoord is dubbelzinnig.

Leave a Reply