blog

Bitcoin danst met 12000 dollar en heeft hoogste weeksluiting sinds bullmarkt 2018

By 10 augustus 2020No Comments

De week begint goed! Vanochtend om 5 uur steeg bitcoin naar 12.047 dollar, de munt heeft ook de hoogste wekelijkse sluiting behaald sinds 28 januari 2018.

Bitcoin danst met 12.000 dollar

Na het overwegend rustig weekend, besloot bitcoin vlak voordat iedereen gewekt werd door de hitte, heel koel 12.000 dollar te doorbreken. Het zag er niet naar uit, want gisteren handelde bitcoin op het dieptepunt nog op 11.540 dollar. Vervolgens steeg de bitcoin koers naar 11.750 dollar en voor je kon klagen over het weer, was bitcoin 12.047 dollar waard.

De bitcoin koers is sindsdien iets teruggelopen en zweeft momenteel net onder de 12.000 dollar. Deze psychologische lijn is tot dusverre alleen even gekieteld, maar je kunt dit nog niet zien als een bevestiging dat bitcoin dit bedrag heeft overwonnen.

Psychologische weerstand

Afgezien van een psychologisch bedrag is 12.000 dollar ook een weerstandsniveau. Mocht bitcoin hierdoor heen breken, dan ligt de weg naar boven zeker niet open en bloot. De volgende weerstand ligt op 13.800 dollar, daar gaan we later op de dag verder op in met een technische analyse.

Met deze prijsstijging heeft bitcoin een deel van zijn dominantie over de markt herwonnen, ondanks dat de meeste altcoins vandaag ook winsten lieten zien. De staffel die de marktkapitalisatie van bitcoin vergelijkt met alle alternatieve munten, daalde gisteren tot 60,5%, maar is weer iets gestegen naar 60,7%.

Beste week sinds jaren

Uiteindelijk sloot bitcoin het weekend af tegen een waarde van 11.679 dollar. Dit is de hoogste wekelijkse slotkoers sinds 28 januari 2018. Nu denk je misschien, bitcoin heeft toch geen sluitingstijd? Dat klopt, maar de rode en groene kaarsen die worden gebruikt door investeerders om de markt te analyseren moeten ergens beginnen en eindigen.

Dat zie je hieronder. De laatste groene, korte kaars moet je voor het gemak negeren, die is namelijk van de huidige, nieuwe week.

Bitcoiners zijn natuurlijk opgetogen dat de bitcoin koers de 12.000 dollar oversteeg:

Philip Gradwell, hoofdeconoom bij Chainalysis, wees erop dat de instroom van Bitcoin naar crypto-uitwisselingen afgelopen weekend op het normale niveau lag. Hieruit kun je concluderen dat de grote spelers geen grote hoeveelheden bitcoins op de markt dumpen.

Bullmarkt bevestigd

Je kunt nu wel echt zeggen dat we in een bullmarkt zitten. Bitcoin laat mooie dingen zien, maar ook vechain, tezos, chainlink en vele andere coins die aangeboden worden in BLOX deden het fantastisch dit weekend. Ook daar gaan we dieper op in later op de dag.

De bullmarkt wordt misschien wel het beste geïllustreerd door de totale waarde van de cryptocurrencymarkt. Die is in een maand tijd met bijna 100 miljard dollar gestegen. Op 10 juli was de markt nog 264 miljard waard. Dit komt neer op een stijging van 35%.

Leave a Reply