blog

Bitcoin daalt naar 11.400 dollar, maar investeerders weigeren te verkopen

By 3 september 2020No Comments

Bitcoin begint de maand september niet bijzonder goed, sinds afgelopen dinsdag is ’s werelds eerste cryptocurrency met bijna zes procent gedaald. Is dit de bodem, of kunnen we nog meer dalingen verwachtingen? Een rondje langs Twitter.

Nog geen tijd paniek

Volgens cryptocurrency trader Don Alt is het voor bitcoin nog geen tijd voor paniek. Zolang de prijs boven 11.770 dollar (9.896 euro) blijft, kan de koers volgens hem zelfs verder stijgen. Zakt de prijs onder dit niveau, dan is er nog niet echt iets aan de hand. De stijgende trend is nog steeds intact zolang bitcoin boven 11.000 dollar (9.304 euro) blijft, althans volgens deze trader.

Er worden weinig bitcoins verplaatst op de blockchain

Een positief teken is dat investeerders nog niet bereid zijn om hun bitcoins te verkopen of te verplaatsen. Dat blijkt uit de Coin Days Destroyed (CDD) indicator, weergegeven door cryptocurrency analysebureau Glassnode. De waarde van CDD bereken je als volgt: vermenigvuldig het aantal bitcoins van alle transacties met het aantal dagen wanneer de bitcoins voor het laatst zijn uitgegeven.

Een hoog cijfer betekent dat er veel munten zijn verplaatst die al lange tijd stilstaan op de blockchain. Dat kan erop duiden dat investeerders hun coins hebben verkocht die ze al een tijd lang hebben vastgehouden. Maar zo ver is het nu nog niet volgens Glassnode, de prijs is nu hoog maar de CDD is laag.

Een andere indicator die daar meer duidelijkheid over geeft is de 1Y+ HODL wave van LookintoBitcoin. Deze grafiek geeft het percentage aan van de coins die langer dan een jaar stilstaan. Op dit moment staat 63 procent van alle bitcoins langer dan een jaar stil, en dat is een absoluut record. Deze data kan trouwens wel wat vervuild zijn, een aandeel van dit percentage bestaat ook uit munten die verloren zijn, bijvoorbeeld door het vergeten van het wachtwoord van een wallet.

Kortom, de koers mag dan gedaald zijn, maar de meerderheid van de investeerders weigert vooralsnog om bitcoin te verkopen tegenover de huidige prijs. Het hoge percentage bij de HODL wave geeft aan dat veel investeerders wachten op een hogere koers. Dat is een positief sgnaal voor de toekomst.

Op de hoogte blijven van de live bitcoin koers? Op deze pagina vind je alles over de prijs van bitcoin:

Volg live bitcoin koers

Leave a Reply