blog

Bitcoin daalt met 300 dollar in een paar seconden, gap van CME Group krijgt de schuld

By 10 februari 2020No Comments

Je moet een sterk hart hebben als je bitcoin bezit. Vanmorgen om 06:57 daalde de bitcoin koers met driehonderd dollar in slechts een paar seconden. Die beweging zorgde ervoor dat bitcoin weer minder dan 10.000 dollar (9.129 euro) waard was.

Maar waarom daalde de koers zo hard en scherp? Dat heeft waarschijnlijk te maken met een bitcoin futures gap die gevuld moest worden.

CME bitcoin futures gaten worden vaak gevuld

Bij CME Group kan je handelen in bitcoin futures. Deze beurs gaat in het weekend dicht, maar ondertussen beweegt de bitcoin koers op beurzen zoals Bitstamp en BTC Direct gewoon verder.

Daarom kan er een ‘gat’ ontstaan in de bitcoin koers op CME Group. Deze gaten noem je ook wel gaps. Afgelopen weekend was er weer zo’n gap.

De openkoers van maandagnacht is namelijk een stuk hoger dan de slotkoers van vrijdagavond. Dat zie je op onderstaande grafiek dan ook terug. Links zie je de koers op CME Group, rechts de bitcoin koers op Bitstamp.

De theorie gaat dat investeerders zo’n gat graag willen vullen. Of in andere woorden, de koers moet de dag erna de waarde binnen het gat gaan opzoeken. En dat moet binnen de openingstijden van CME Group gebeuren.

Dit gebeurde vanmorgen dan ook, de koers daalde in korte tijd met ruim 300 dollar naar 9.730 dollar (8.886 euro).

Investeerders op CME Group hebben geen directe invloed op de bitcoin koers. Dat komt doordat de futures-contracten worden afgehandeld in dollars. Maar vaak handelen zij ook op de ‘gewone’ bitcoin markt om de koers een handje te helpen. Lees hier bijvoorbeeld hoe.

Daling hoeft nog niet veel te betekenen

Kunnen alle positieve verwachtingen nu de prullenbak in? Dat hoeft nog niet, volgens ervaren trader filbfilb.

In een interview met Cointelegraph vertelt hij het volgende: ‘Dit was een vrij milde dip. Een test van de uitbraak en het opzoeken van de CME gap was heel waarschijnlijk. De vraag is nu of we snel terug kunnen gaan naar de 10k of dat we lagere niveaus moeten gaan testen.’

Wat denk jij? Gaat de bitcoin koers snel weer terug naar 10.000 dollar of gaat de koers verder omlaag?

Leave a Reply