blog

Bitcoin concurreert met Ethereum voor het grote geld

By 2 mei 2021No Comments

Veel particuliere beleggers die wellicht nieuw zijn in cryptocurrency, hebben de hoop opgegeven. De volatiliteit op de markt is wild en velen hebben hun winst al gepakt en genieten van een biertje in de tuin. Dit geldt niet voor het grote geld, de vraag van institutionele partijen naar Ethereum lijkt alleen maar te stijgen.

Institutionele vraag op recordhoogte

De schaalbaarheidsproblemen van Ethereum hebben de afgelopen jaren veel investeerders en ontwikkelaars weggehouden van het project. Als het druk is op het netwerk, zijn de transactiekosten hoog en de transacties traag. De in juli geplande hard fork London moet hier verandering in brengen.

Futures en Ethereum

Op 8 februari lanceerde CME zijn Ether-futures, en de open interest en de dagelijkse volumes stijgen langzaam. Uit gegevens van Skew blijkt dat het totale aantal uitstaande contracten op ’s werelds grootste financiële derivatenbeurs 357 miljoen dollar bedraagt, terwijl het handelsvolume op 22 april steeg tot 680 miljoen dollar.

Bron: Skew

Volgens Arcane Research houdt de piek in de institutionele vraag verband met de hard fork en een nieuw op Ethereum gebaseerd financieel product dat in Canada is gelanceerd.

‘De groeiende open interesse en het handelsvolume komen overeen met de goedkeuring van 4 Canadese Ether ETF’s vorige week, aangezien Purpose Investments, CI Global Asset Management, Evolve en 3iQ allemaal hun ETF’s lanceerden.’

Walvissen happen naar Ethereum

Gegevens op de blockchain laten een vergelijkbare toename zien in de vraag naar Ethereum onder groot geld bezitters. De distributietabel van Ether laat zien dat het aantal adressen met 10.000 tot 1.000.000 ETH de afgelopen twee weken met 5,22% is gestegen.

Sindsdien hebben ongeveer 57 walvissen zich bij het netwerk aangesloten. Het groeiende aantal grote investeerders dat Etherum steunt, lijkt op het eerste gezicht misschien onbeduidend. Als je echter bedenkt dat deze walvissen tussen de 27 miljoen en 2,7 miljard dollar aan ETH in handen hebben, piep je wel anders.

Bron: Santiment

De toegenomen koopdruk achter Ethereum heeft ervoor gezorgd dat de munt in fiatwaarde nieuwe all time highs heeft behaald. Daarnaast is Ethereum eindelijk meer waard dan 0,05 BTC.

Zolang Ether blijft klimmen terwijl BTC tuimelt, is de kans groot dat meer instellingen zich tot deze altcoin zullen wenden waardoor de ETH koers nog verder kan stijgen.

Leave a Reply