Bitcoinblog

Bitcoin (BTC) koers beweging aanstaande, deze prijszones houd ik in de gaten!

By 7 mei 2021No Comments

Momenteel blijft bitcoin (BTC) in de spagaat zitten in de $58.000 en de $54.000 range. We zien met name veel retail-beleggers die steeds, ingegeven door emoties, de deksel ontvangen. Als je plan niet verder reikt dan dit weekend blijf je op de lage tijdframes elke groene en rode candle reageren.

Bitcoin_3-dagelijkse_grafiek_Coinbase (2)
3-dagelijkse bitcoin grafiek van Coinbase

Hierboven zien we goed dat we tussen die rode lijnen blijven pingpongen. Waar we vooralsnog de bodem hebben weten te verleggen naar de $54.000, lijkt het plafond $58.000. Welkom bij een betere wedstrijd van wie-knippert-het-eerst. Nog altijd is mijn persoonlijke gedachte een diepere shakeout de meest logische. Om veel nieuwkomers nog even uit positie te drukken alvorens we de mogelijke crypto-mania tegemoet treden.

Ja dat is nog altijd mijn verwachting. Als we 2017 bekijken en de situatie nu lijken we ons wel op te kunnen maken voor een XXL rally. Waarbij ik momenteel dus nog wel enige reserve houd.

Opvallend aan bovenstaande is dat het volume er weer wat inkomt. Echter veelal bij het neerdrukken rond die $58.000. Dit kan dus wel eens een distributiezone zijn geweest. Een flinke dip zou een gezonde retrace zijn die ook menig alt wat zal afremmen.

De 3-dagelijkse medium Bollinger Band vormt momenteel ook een weerstand. Deze $56.000 is absoluut waar ik nu mijn ogen op gericht houd. Zodra we hierboven breken op volume zou met het doorkruisen van de $58.000, deze rally nieuw leven kunnen inblazen.

Tot op heden is het niet best wat we zien en zijn het met name oplevingen. Onder de $54.000 komen we in de gevarenzone en dreigt de $50.000 in beeld te komen. Als deze bodem wegvalt lijkt de $44.000 range onvermijdelijk.

Daar heb ik persoonlijk mijn biedingen klaarstaan. Menig alt zal daar op -40 tot -60% staan van de recente toppen. Een heerlijk punt om erop te duiken.

Voor nu zit er dus niets anders op dan ons geduld te bewaren. Zodra er beweging in de koers komt is het tijd om op te schakelen.

Leave a Reply