blog

Bitcoin boven 11.000 dollar en netwerk is veiliger dan ooit

By 9 oktober 2020No Comments

Bitcoin is vandaag door de weerstand van 11.000 dollar (9.321 euro) gebroken! En dat niet alleen, ook op een ander gebied doet de cryptocurrency het goed. De totale rekenkracht op het bitcoin netwerk heeft een record verbroken, en daarmee is bitcoin nu veiliger dan ooit.

Hashrate op recordniveau

Blockchain analsybureau Glassnode deelt dat de totale rekenkracht neerkomt op 170 exahash per seconde. Nog nooit was dit cijfer zo hoog geweest. Het gaat om een toename van 40 procent sinds de bitcoin halving in mei.

Wat zeggen deze cijfers nu eigenlijk precies? Het bitcoin netwerk wordt in stand gehouden door deelnemers die we nodes en miners noemen. Miners zetten hun computerkracht in om bitcoin transacties te verwerken op de blockchain. Hoe hoger de totale rekenkracht, hoe sterker de computerkracht van alle miners samen is.

Deze miners maken het bitcoin netwerk veilig. Om de blockchain van bitcoin te manipuleren heb je namelijk 51 procent nodig van de totale rekenkracht. Dat is nu praktisch onmogelijk als individu of organisatie, gezien de totale rekenkracht nu zo hoog is.

Mooie ontwikkelingen

Terug naar de koers, want die ontwikkelt zich nu ook erg positief. Volgens analist Peter Brandt is het een goede ontwikkeling dat grote bedrijven nu ook hun geld in bitcoin durven te zetten. Brandt zegt dat zowel de daggrafiek als de weekgrafiek van bitcoin er erg goed uit zien, en dat er sprake is van een groot koopsignaal.

Bitcoin bijna uitgebroken

Maar ook op kortere termijn ziet het er goed uit. Bitcoin breekt bijna uit een grote symmetrische driehoek. Dat zie je op de vier uurs-grafiek hieronder terug.

Het koersdoel bij zo’n driehoek is zo groot als de opening aan de linkerkant. Zo’n uitbraak zag je ook al eind juli. Herhaalt de geschiedenis zich? Dan kan de koers de komende dagen boven 13.000 dollar (11.016 euro) bewegen. 

Het zijn mooie dagen om de bitcoin koers in de gaten te houden! Wil je ook niks missen. Check dan op deze pagina altijd en overal de prijs.

Leave a Reply