blog

Bitcoin bijna 10.000 dollar na uitspraak Amerikaanse Centrale Bank dat rente tot 2022 nul blijft

By 11 juni 2020No Comments

De bitcoin koers bewoog gisteravond richting 10.000 dollar, maar wist dit niveau niet vast te houden. De groei begon nadat de Amerikaanse Centrale Bank een verklaring aflegde. Op het hoogste punt om 21:00 was bitcoin 9.957 USD waard.

Is er een causaal verband?

Dit is de hoogste waarde sinds 2 juni, maar zo snel als de bitcoin koers omhoog ging, zo snel daalde die weer. Op dit moment is de bitcoinkoers 9.816,41 dollar waard.

De FED gaf om 20:00 uur een verklaring, een uur voor de piek van de bitcoin koers. Maar hebben deze twee een causaal verband?

“Ik denk dat de aankondiging van de Fed geweldig nieuws is voor bitcoin, maar het beweegt de naald niet,” zei Marouane Garçon, directeur crypto derivatenplatform Amulet.

Joe DiPasquale, CEO van cryptocurrency hedge fund BitBull Capital, gaf een soortgelijke verklaring, en zei dat bitcoin’s recente test van het 10.000 dollar niveau niet gerelateerd is aan de aankondiging van de Fed.

Maar wat zei de Amerikaanse centrale bank dan?

De Federal Reserve besliste op woensdag om de rentetarieven te stabiliseren op bijna-nul. Ze hopen zo het economisch herstel na de coronacrisis vorm te geven door de rente tot minstens 2022 zo laag te houden.

‘We denken niet aan het verhogen van de tarieven,’ zei voorzitter Jerome Powell tijdens de persconferentie. Hij zei dat de financiële omstandigheden verbeterd zijn en is voorzichtig optimistisch over economisch herstel. Naast het handhaven van de tarieven, tussen 0 en 0,25 procent, zei Powell ook dat ze meer activa willen opkopen in de komende maanden.

Zwakke dollar is goed voor bitcoin

Kiana Danial, ook wel bekend als Invest Diva, stelt dat de volatiliteit van vandaag misschien afgeleid is doordat Powell de dollar wil verzwakken. ‘Aangezien bitcoin wordt verhandeld vergeleken met de USD, zal een zwakke dollar het bitcoin/dollar handelspaar doen laten stijgen. Als de uitverkoop van de USD doorgaat, kunnen de bitcoin bulls eindelijk genoeg sentiment vinden om boven de 10.000 dollar weerstand uit te komen,’ aldus Danial.

Even terug naar DiPasquale, hij was iets optimistischer over de koers: ‘Als de prijs in hetzelfde patroon blijft, is het waarschijnlijk dat we binnenkort een breuk zien boven de 10.000 dollar, waarbij 10.200 een eerste kortstondige weerstand is. Aan de andere kant is 9.500 USD een betrouwbare steun.’

Danial denkt juist dat de volgende weerstandsniveaus op 11.4000 en 13.500 liggen. Zij gaat hierbij uit van de Fibonacci indicator.

We eindigen dit artikel met een dubieuze uitspraak van Powell. Hij zegt letterlijk: ‘Ongelijkheid is iets wat ons al vier decennia lang bezighoudt maar het is niet echt gerelateerd aan het monetaire beleid.’

Leave a Reply