blog

Bitcoin bedrijven Paxos en Bitpay willen beiden een eigen bank starten

By 10 december 2020No Comments

Crypto broker Paxos en bitcoin betalingsbedrijf BitPay en hebben beide, los van elkaar, papierwerk ingediend bij het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) om een bank te kunnen starten.

Paxos wil op staats- en landelijk niveau opereren

Paxos schetste zijn plannen in een blogpost op woensdag. De chief compliance officer en general counsel, Dan Burstein, schreef dat Paxos de eerste bewaarder van digitale activa zal worden die zowel op staats- als federaal niveau zal worden gereguleerd. Hij schrijft:

“We zijn enthousiast over de voordelen die een nationaal handvest van de Trust Bank ons ​​bedrijf, onze activiteiten en klantenservice kan bieden. Het is onze missie om de infrastructuur van de financiële markten te moderniseren en de verplaatsing van activa op elk moment en op een betrouwbare manier mogelijk te maken. Een nationaal charter van de Trust Bank zou ons helpen ons doel te realiseren door ons in staat te stellen klanten in het hele land op de meest efficiënte manier te bedienen.”

BitPay was eerder

Op dinsdag 8 december werden de bij de OCC ingediende plannen van BitPay beschreven in de Atlanta Journal-Constitution.

De voorgestelde bank, BitPay National Trust Bank, zou zijn hoofdkantoor hebben in Alpharetta, Georgia, een voorstad van de hoofdstad van de staat Atlanta. Het vermelde adres op de kennisgeving is hetzelfde voor het hoofdkantoor van BitPay.

BitPay’s C-suite wordt vermeld als de organisatoren van de voorgestelde nationale bank. Hierin zitten CEO Stephen Pair, mede-oprichter Tony Gallippi, CFO Jagruti Solanki, General Counsel en Chief Compliance Officer Eden Doniger, en Chief Marketing Officer William Zielke.

Alleen trust

“We bevestigen dat BitPay een aanvraag heeft ingediend bij het United States Office of the Comptroller of the Currency (OCC) om BitPay National Trust Bank op te richten. Een nationale trustbank is een nationale bank voor beperkte doeleinden die zich bezighoudt met trustactiviteiten,” vertelde Doniger. Zij gaat verder:

“De OCC loopt voorop in de overheidsregulering van de cryptocurrency-industrie. Onze activiteiten als een nationale trustbank zijn onderworpen aan strikte veiligheids- en degelijkheidsvereisten die onze klanten de zekerheid bieden dat onze diensten de beste in hun klasse blijven en ons in staat stellen om onderworpen te zijn aan een uniform regelgevend kader. ”

Erkenning van OCC

“Dit is de eerste stap van vele op onze reis om een ​​gecharterde instelling op te richten”, vervolgde Doniger. “We juichen het leiderschap van de OCC toe bij het erkennen van de behoefte aan innovatie om de regulering van cryptocurrency-deelnemers op nationaal niveau te vergemakkelijken.”

BitPay, opgericht in 2011, biedt zowel een betaalapp als een prepaid Mastercard-product.

Eerder kregen Kraken en Avanti goedkeuring van de OCC om een bank te mogen starten.

Leave a Reply