blog

Bitcoin analyse: deze 12-uur candle is belangrijk

By 22 maart 2022No Comments

De koers maakt al een tijdje geen hogere hoogtes, maar ook geen lagere laagtes. De marktleider houdt het spannend. De prijs zit nu op een cruciaal punt, en de candle van dinsdag 13.00 uur kan een doorslag geven.

Nog steeds geen nieuwe hoogtes

Bitcoin beweegt al een tijdje tussen een prijs van 37.000 en 42.000 dollar (33.600 en 38.200 euro). Dit is een gebied met een speling van ongeveer 13%. Hierdoor lijkt het alsof de prijs veel aan het doen is, maar bitcoin maakt tot dusver geen beslissing.

Misschien zal vandaag de dag zijn dat bitcoin eindelijk een keuze maakt. Daarvoor is het belangrijk dat de prijs deze convergentie (waarin de prijs naar elkaar beweegt) kan breken. De koers maakt nog geen hogere punten, maar ook geen lagere.

BTC/USDT 12H

Zoals je kan zien zit de huidige 12-uurs candle tegen de plek aan te duwen die een hoger punt kan bevestigen. Dit is belangrijk om een opwaartse trend te starten. Doet bitcoin dit niet, dan is het aannemelijk dat de koers weer verder gaat met convergeren.

Richting zal beslissen

Geschiedenis wijst uit dat de duur van het convergeren belangrijk is voor de kracht omhoog (of omlaag). Mocht bitcoin hier geen hoger hoogtepunt zetten, dan kan het langer duren voordat de prijs beslist. Maar deze beslissing zal waarschijnlijk krachtiger zijn dan als het nu zou breken. De richting waarin bitcoin beweegt zal dan bepalend zijn.

Mocht bitcoin echter een hoger hoogtepunt maken, dan zal het richting de gele zone bewegen die nu als weerstand biedt.

Wanneer maakt bitcoin de beslissing?

Als de candle van 12 uur (te zien in de grafiek) boven de grijze lijn sluit, kunnen we spreken van een hoger hoogtepunt. De grijze lijn komt vanuit het vorige hoogtepunt met een prijs van 42594 dollar (ongeveer 38700 euro). De 12-uurs candle sluit dinsdag om 13-uur, dus het is afwachten wat de prijs daarna zal doen.

Mocht dit niet lukken, dan kan een lager laagtepunt zorgen voor een heftige beweging naar beneden – of het moet een hoger laagtepunt maken, zodat de convergentie door kan zetten.

Leave a Reply