blog

Analyse: gaat VeChain (VET) beter presteren dan bitcoin?

By 22 maart 2022No Comments

Welke analyse wil jij zien? Elke week zullen we een poll houden op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze week is VeChain (VET) weer als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

Het bearish scenario

Onze eerste altcoin analyse uit deze poll was ook VeChain. Destijds vertelde ik dat VET een belangrijke beslissing zou maken aan de onderkant van de driehoek. Ruim een maand later is dit gebeurd, maar niet op de bullish manier.

Zoals te zien in bovenstaande grafiek is de prijs van VeChain als voorspeld teruggekomen bij de driehoek. In de aanloop hier naartoe schetste ik twee mogelijke scenario’s voor de koers. VET koos tot nu toe het slechtste scenario, maar die is nog niet helemaal uitgespeeld.

Er is namelijk een belangrijk punt dat VeChain nog niet opgezocht heeft: de gele zone. Het zou niet gek zijn als de coin eerst nog support zal vinden op deze plek in de grafiek. Tot het begin van februari was dit weerstand, maar door de kracht van de VeTrain brak deze zone.

Daarna heeft deze plek als ondersteuning gediend en is deze zone één keer getest als support. De koers heeft inmiddels een driehoek gemaakt en is daar uit bewogen. Dit is een bearish teken wat vaak betekent dat de plek de eerst volgende support opzoekt. Voor VET is dat nog steeds een koers rond de 0,035 dollar (0,032 euro).

Positief tegenover bitcoin

Als we kijken naar VeChain tegenover bitcoin zien we positiviteit. Daar lijkt het alsof de koers nu net een support heeft gevonden. De gele zone in deze grafiek heeft voorheen als zowel support als weerstand gediend en die koers lijkt niet door deze gele muur te zakken.

Daarnaast zien we een patroon die Vechain doorbrak – de falling wedge – tevens met een retest aan de onderkant. Normaal zijn falling wedges positief, maar deze is aan de onderkant gebroken. Het is daarom niet raar dat VET support vindt op de gele zone.

Hier kan VET dus beter presteren dan bitcoin, maar met de dollar-grafiek in het achterhoofd, hoeft dat niet te betekenen dat de prijs zal stijgen tegenover de dollar. Hetgeen wat zeer mooi is aan de VET/BTC-grafiek, is dat VeChain al sinds 2019 (!) bezig is met het maken van higher highs en higher lows. Dit is de formule voor een opwaartse trend.

Mocht deze trend niet breken, dan is het logisch dat VET een nieuwe hoogte als volgende eindstation heeft, maar wel tegenover bitcoin.

Leave a Reply