blog

Bitcoin als onderpand voor een lening voor een Rolls Royce

By 1 november 2021No Comments

Het Amerikaanse Post Oak Motor Cars werkt samen met crypto-bewaarbedrijf NYDIG zodat de autoverkoper voertuigen kan aanbieden via door bitcoin ondersteunde leningen.

Hoe werkt bitcoin als onderpand

Klanten kunnen bitcoin als onderpand storten om een auto te kopen. Dit betekent dat die bitcoins niet worden verkocht, maar in cold storage worden gehouden, waardoor klanten dollars lenen door bitcoin bij het autobedrijf achter te laten.

‘De samenwerking stelt POMC in staat om klanten toegang te bieden tot NYDIG’s 100% cold storage custody-oplossing van institutionele kwaliteit,’ staat in de aankondiging. ‘Het product vereist niet dat klanten rente betalen tijdens de looptijd van de lening.’

Verder wordt in het persbericht uitgelegd dat klanten die hun Bitcoin niet willen verkopen, toegang kunnen krijgen tot een deel van de waarde door USD te lenen en bitcoin als onderpand te gebruiken.

Uitbreiding van zaak met bitcoin

De samenwerking gaat nog iets verder, want dit heeft niet alleen invloed op klantvriendelijkheid en het aanbieden van een extra dienst. De samenwerking helpt POMC ook om de bitcoins in bewaring te gebruiken voor de financiering voor het uitbreiden van hun zaak, en om werknemers van het bedrijf een deel van hun salaris in bitcoin uit te betalen.

‘POMC zal gebruikmaken van het NYDIG-platform om zijn gewaardeerde Bitcoin-treasury-positie te behouden en efficiënt een uitbreiding van de voetafdruk van POMC te financieren,’ aldus de Texaanse autoboer. Ze zijn bezig met een nieuwe locatie in Texas, en deze zal deels door bitcoin worden gefinancierd.

‘In het snel veranderende financiële landschap van vandaag zijn we trots om samen te werken met een bedrijf als NYDIG om onze klanten de mogelijkheid te bieden om een ​​auto te financieren met een lening die door Bitcoin is gedekt,’ zegt Lonny Soza van POMC.

Rolls Royce

In het persbericht staat ook dat ze al een auto hebben verkocht met bitcoin als onderpand. Dit is niet zo maar een auto, het gaat namelijk om een Rolls Royce Ghost. De Ghost begint in Nederland bij 392.488 euro of 430.406 euro voor de Ghost Extended.

Leave a Reply