blog

Binnenkort bitcoin microtransacties in Apex Legends van Electronic Arts?

By 20 september 2019No Comments

De Amerikaanse game publisher Electronic Arts (EA) tweette uit het niets ‘Invest in crypto.’ Gaat je hart al sneller kloppen? Betekent dit dat de uitgever van o.a. de Fifa-reeks cryptocurrency aanprijst? Helaas niet. De tweet bleek een promotie te zijn voor een seizoen 3 van hun spel Apex Legends.

Promotie voor spel

Het was al snel duidelijk dat het een dubbelzinnige tweet betrof. Dat merk je ook aan de reacties, die speelden grotendeels mee, een klein deel sprak hun teleurstelling uit dat het om een promotie voor een spel ging. EA wist absoluut wat ze deden toen ze dit tweette, een nieuwe speelbare personage van het derde seizoen heet namelijk Crypto.

Dat zie je ook in de eerste reactie, van EA zelf. Hierboven zie je de promotievideo van Apex Legends Seizoen 3: Meltdown! met het personage Crypto. Voor de gamers onder ons, het nieuwe seizoen komt op 1 oktober uit.

EA wordt door veel gamers verguisd, vanwege verschillende redenen zoals het opkopen andere publishers, microtransacties, populaire gamefranchises de nek omdraaien, etc. Maar ere wie ere toekomt, dit was een goede marketingstunt. De hartslagen van menig cryptoliefhebber maakte een sprongetje en zelfs wij schrijven er over.

Blockchain en games

Of zou dit dan toch een coming-out-party zijn van EA dat ze bezig zijn met crypto en blockchain? Niet waarschijnlijk, maar de tweets zijn wel grappig.

Zelfs Binance kon het niet laten om te reageren.

Beide sectoren zijn goede voorbeelden van ontwikkelende technieken. In tien jaar tijd is bitcoin van een obscure whitepaper ontwikkeld tot een miljardenindustrie. En de game industrie begon met twee streepjes en een bal, nu heb je fotorealistische simulaties die nauwelijks van echt zijn te onderscheiden.

Uitwisselbare verzamelingen

Blockchain en videogames flirten al langer met elkaar. Ontwikkelaars zien in blockchain een oplossing om digitale verzamelobjecten of valuta in op te slaan. Digitale verzamelobjecten zijn geschikt voor tokenization en kunnen goed gebruik maken van de fungibility-aspecten van blockchain. Dat betekent eigenlijk dat ze inwisselbaar maar toch uniek zijn.


Altijd op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Volg ons op Telegram


Je kan een zeldzaam digitaal object ruilen voor twee minder zeldzame objecten waarbij de waarde behouden blijft omdat de kaarten niet gekopieerd kunnen worden. Wat dat betreft is het verzamelspel Cryptokitties een goede testcase.

Conclusie: EA brengt voorlopig geen blockchainspel uit en ze gebruiken geen cryptocurrency voor microtransacties. Ook is het geen advies om te investeren in cryptocurrency. Het is een uitgekiende marketingactie voor één van hun vele games..

Leave a Reply