blog

Abra wallet opent cryptocurrency verkooppunten in alle 6000 Filipijnse 7-Elevens

By 19 september 2019No Comments

Abra is een cryptocurrency- en beleggingsapp in één. Nu gaan ze nog een stap verder, ze verkopen cryptocurrency voor contant geld bij liefst zesduizend filialen van 7-Eleven in de Filipijnen.

Samenwerking aangegaan

Deze ontwikkeling is mogelijk omdat Abra in zee is gegaan met een lokaal betalingsbedrijf genaamd ECPAY. Dit bedrijf beheert op zijn beurt weer het betalingsnetwerk van alle winkels van 7-Eleven in het Zuidoost-Aziatische land.

Voorwaarden zijn goed te doen

Met de service kan elke gebruiker van een Abra wallet crypto kopen via de CLIQQ-app of kiosken van 7-Eleven. Er zitten wel wat (minimale) restricties aan: je moet voor minimaal 500 Filipijnse peso (ongeveer 9 euro) kopen en je kan per dag maximaal voor 100.000 peso kopen, dat is iets meer dan 1700 euro.

Gebruikers betalen het contante geld aan de kassa en binnen twee werkdagen staat dit bedrag in je wallet. Hierover moet nog wel twee procent aan transactiekosten worden betaald. Vervolgens kunnen gebruikers via de wallet cryptocurrency kopen.


Altijd op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Volg ons op Telegram


De CEO van Abra is Bill Barhydt en hij zegt hierover:

Nu kunnen Abra-gebruikers in de Filipijnen snel en gemakkelijk peso’s aan Abra toevoegen. Hiermee kunnen ze investeren in cryptocurrency’s of populaire aandelen zoals Google, Amazon, Facebook, enz., Dit opent een wereld van nieuwe mogelijkheden om rijkdom op te bouwen

Aandelen, crypto’s en fiat

De walletaanbieder zei in februari nog dat het een nieuwe service lanceerde waarmee klanten kunnen investeren in fracties van aandelen van aan NASDAQ genoteerde bedrijven. Abra ondersteunt daarnaast ook dertig cryptocurrency’s en meer dan vijftig fiat valuta’s.

Het doel van Abra is om dit soort financiële producten beschikbaar te maken voor iedereen. Abra zelf noemt dit het ‘democratiseren’ van de toegang tot financiële diensten.

Trisha D. Pascual van ECPay:

De nieuwe samenwerking verbreedt het product- en serviceaanbod van ECPay aan haar Collection Partners zoals 7-Eleven, NCCC warenhuizen en supermarkten, LCC winkelcentra, remittance en pandjeshuispartners

Vanaf afgelopen juli is de wallet te gebruiken in Nederland, net als in 150 andere landen.

Leave a Reply