blogExchanges

Binance wil CoinMarketCap voor 400 miljoen dollar overnemen

By 31 maart 2020No Comments

The Block schrijft op basis van anonieme bronnen dat Binance van plan is om CoinMarketCap over te nemen. De deal zou 400 miljoen dollar waard kunnen zijn.

Grootste overname kan gerucht zijn

Dit gerucht komt volledig uit de koker van The Block, zij omschrijven hun bron namelijk als: mensen die bekend zijn met de deal. En volgens deze mensen, bevindt Binance zich in de laatste fase van gesprekken om CoinMarketCap voor het enorme bedrag van 400 miljoen dollar over te nemen.

De deal wordt naar verwachting deze week aangekondigd. Mocht deze deal echt beklonken worden, dan is dit een van de grootste overnames in onze industrie. Het idee is dat Binance alle aandelen van alle aandeelhouders van CMC koopt.

Andere voorwaarden van de deal zijn op dit moment onduidelijk.

Past in strategie van Binance

In zijn nieuwjaarsresolutie schreef Binance CEO Changpeng “CZ” Zhao dat er twee overnames in de pijplijn zitten waar hij erg enthousiast over is. De CoinMarketCap-deal kan een van die twee deals zijn.

CoinMarketCap is een van de populairste websites om cryptocurrency koersen op te zoeken. De afgelopen maanden trok de website 207 miljoen bezoekers, daarnaast zijn er ook nog minimaal 200.000 mensen die hun app hebben gedownload.

The Block zegt bij monde van ‘mensen die bekend zijn met de kwestie’ dat de bezoekersaantallen de belangrijkste reden is waarom Binance CoinMarketCap wil overnemen.

Eerdere deals

Een eventuele overname van CoinMarketCap past goed in de strategie van Binance. In 2019 namen ze minimaal negen bedrijven over, want niet alle overnames zijn publiekelijk gemaakt. Een paar voorbeelden zijn wallet provider Trust wallet, blockchain data startup DappReview en de Indiase cryptocurrency exchange WazirX.

CoinMarketCap is in 2013 opgericht door de anonieme Brandon Chez in Delaware, Verenigde Staten. De site heeft het imago dat ze onafhankelijk zijn en alle beurzen en alle coins eerlijk neerzetten. Als Binance de baas wordt over CoinMarketCap dan kan de website de schijn van onafhankelijkheid niet lang meer volhouden.

Binance is de grootste cryptocurrency beurs van de wereld. Naast hun wereldwijde beurs, hebben ze ook vanwege wetgeving locatiespecifieke diensten moeten openen zoals Binance US.

Leave a Reply