blog

Binance Smart Chain haalt Ethereum in

By 11 februari 2021No Comments

De Binance Smart Chain (BSC) heeft Ethereum ingehaald als het gaat om aantal dagelijkse transacties. Dit ligt deels aan Ethereum zelf, de transactiekosten zijn ontzettend hard gestegen, waardoor handelaren open staan voor alternatieven.

Lage transactiekosten

Binance CEO Changpeng Zhao verklaarde dat dit voorval het bewijs is dat de lage transactiekosten gebruikers aantrekt. Zhao benadrukte dat het platform meer middelen zal blijven inzetten om de lage transactiekosten te handhaven.

Binance biedt goedkoper alternatief

Het platform heeft een aanzienlijk percentage van het marktaandeel van Ethereum overgenomen. Binance Smart Chain is amper zes maanden oud, maar het dagelijkse transactievolume stijgt hard.

Volgens gegevens van BscScan steeg het aantal dagelijkse transacties tot meer dan 1,6 miljoen op 9 februari. Het aantal nieuwe adressen op BSC groeit ook gestaag. Sinds 15 oktober 2020 zijn er 68.395 nieuwe adressen bijgekomen.

Volgens de tweet van Binance bedragen de gemiddelde transactiekosten op Ethereum 5,53 dollar. Dit lijkt een conservatieve inschatting, aangezien bijvoorbeeld BitInfoCharts gemiddelde transactiekosten van 23 dollar rapporteren.

Transactiekosten Ethereum blijven stijgen

De netwerkactiviteit op Ethereum schiet omhoog, ook de Ethereum koers laat mooie dingen zien. Maar deze twee zorgen er wel voor dat de transactiekosten (gas) omhoog schieten. Deze stijging is vooral voelbaar als je handelt op decentrale beurzen zoals UniSwap. Er zijn verhalen waarbij een transactie zelfs 500 euro kost.

Dit is natuurlijk wel goed voor alle Ethereum miners. Zeker omdat de koers gisteren op zijn allerhoogst stond. Een vette statistiek is dat miners op 5 februari 2021 3,47 miljoen dollar in één uur verdienden. En dit zijn alleen de transactiekosten, de blokbeloningen worden hier niet in meegenomen.

Wij schreven eerder al over een voorstel om de transactiekosten aan te pakken. Dit heet EIP-1559 en kan dienen als een tijdelijke oplossing totdat ETH 2.0 uitgerold wordt.

Koers Binance Coin (BNB) en Ethereum

Hieronder zie je de koers van Binance Coin (BNB) uitgedrukt in aantal ethers. Sinds begin februari groeit BNB veel harder dan ethereum.

Leave a Reply