blogExchanges

Binance gebruikte coins van klanten om Justin Sun meer macht te geven op Steem blockchain

By 3 maart 2020No Comments

Dat de cryptowereld nog niet volwassen is, is amusant maar ook schadelijk voor de hele industrie. Er gaan geruchten dat Binance, Poloniex en Huobi Justin Sun hebben geholpen om de controle te krijgen over de blockchain van Steem.

Voorval bleef niet onopgemerkt

Zelfs Vitalik Buterin, een van de meest invloedrijke personen in crypto en de oprichter van Ethereum tweette hierover.

De blockchain van Steem draait op een gedelegeerd proof-of-stake systeem, waarbij de mensen die het netwerk beveiligen, ‘witnesses’ genoemd, collectief worden goedgekeurd door zogenaamde stakeholders. Het spreekt voor zich dat je stem zwaarder weegt als je meer coins inzet (staket). Hoe rijker je bent, des te meer invloed je hebt.

Exchanges hebben veel macht

Maar hoe zorg je ervoor dat je snel veel tokens van Steem bezit? Veel klanten bewaren grote hoeveelheden Steem bij hun favoriete exchange. Hierdoor zijn deze cryptobedrijven enkele van de grootste tokenhouders van het netwerk. Ze hebben beschikking tot de coins van hun klanten.

Naar verluidt hebben gebruikersaccounts op het netwerk, die beheerd worden door exchanges Huobi, Binance en Poloniex hun stemmacht gebruikt om Justin Sun controle te geven over de hele blockchain. Ze stemden om hun macht te delegeren aan één gebruiker, @ dev365. Dit zou de avatar van Justin Sun zijn. Justin Sun ken je misschien ook als eigenaar van Tron.

Sun kocht Steemit, gebruikers in opstand

Sun is sinds kort eigenaar van Steemit.com, dit is een soort gedecentraliseerde Reddit die op de Steem-blockchain draait. Met deze koop werd hij ook eigenaar van pre-mined Steem tokens. Maar acht dagen geleden stemde de gemeenschap voor een soft vork die zou voorkomen dat Sun toegang zou krijgen tot deze tokens. De gemeenschap wil hem pas toegang tot deze tokens geven als hij meer zou delen over zijn toekomstplannen met Steemit.

Een software ontwikkelaar die werkt aan Steem zei hierover het volgende:

‘Dus Justin reageert door meer Steem van zijn vrienden te krijgen om controle te krijgen over het platform dat hij zojuist heeft gekocht. We staan ​​aan het begin van de Steem / Tron-oorlog van 2020.’

De CEO van Binance, Changpeng Zhao, heeft zijn rol in het proces bevestigd:

Was te verwachten

Zo’n powerplay van Justin Sun spreekt in eerste instantie niet voor proof-of-stake. Maar dit is niet alleen de schuld van Sun, ook exchanges en gebruikers van exchanges spelen hier een belangrijke rol in.

Eric Voorhees vertelde mediaplatform Decrypt dat hij niet verrast is:

Als mensen hun geld bewaren bij custodial exchanges, dan moet je niet verrast zijn dat dit soort dingen gebeuren.

En de man zelf? Justin Sun noemde dit hele voorval een hack. Afgaande op de comments zijn er maar weinigen die dit verhaal geloven.

Leave a Reply