blog

Bij groter marktaandeel wordt bitcoin 400.000 dollar, prijs Ethereum wordt 3.600 dollar

By 29 juni 2020No Comments

Bitcoin kan in de komende tien jaar bijna 400.000 dollar waard kan worden. Ook altcoins kunnen flink in waarde toenemen. Dat blijkt uit de juni-editie van de Crypto Research Report. Het onderzoek probeert de prijs van cryptocurrency’s te voorspellen op basis van de handelsactiviteit op cryptobeurzen.

Het onderzoeksrapport wordt elk kwartaal geschreven door Demelza Hays en Mark Mason, oprichters van het Liechtensteinse Crypto Research.

Koersen gaan hard stijgen

Volgens het onderzoek heb je nog steeds de tijd om in te stappen: “Wij geloven dat bitcoin nog steeds aan de start staat van zijn adoptiecurve.”

In het verslag wordt uitgelegd dat bitcoin slechts nog een klein deel beslaat van alle financiële markten:

“De prijs van 7.200 dollar aan het eind van 2019 suggereert dat bitcoin minder dan 0,44 procent van de totale markt (212 biljoen dollar) in beslag neemt. Als het bitcoin lukt om 10 procent van de markt over te nemen, dan zou bitcoin 400.000 dollar waard kunnen worden.”

In dat geval zou bitcoin met meer dan 4.000 procent moeten gaat stijgen tot aan 2030. Maar ook voor ethereum, litecoin, en bitcoin cash ziet de toekomst er rooskleurig uit. Maar de meeste winst is volgens de onderzoekers te behalen bij stellar (XLM), deze coin zou met meer dan 11.000 procent moeten gaan stijgen.

De onderzoekers analyseerden de cryptocurrency’s op basis van een eigen meetinstrument, de target addressable market (TAM). De TAM beschrijft de verschillende use cases van cryptocurrency. Denk bijvoorbeeld aan internationale betalingen, waardeopslagmiddel, microbetalingen, online handel, gaming, enzovoorts.

Omloopsnelheid buiten de blockchain neemt toe

Daarnaast neemt het onderzoek de omloopsnelheid van bitcoins bij on-chain en off-chain transacties. Met on-chain transacties worden transacties op de blockchain van bitcoin bedoeld. Off-chain transacties kan je meten door te kijken naar de handelsactiviteit op cryptobeurzen.

Het viel de onderzoekers op dat er een verband is tussen de omloopsnelheid van bitcoin bij off-chain transacties en de prijs van bitcoin. Stijgt de handelsactiviteit op exchanges, dan stijgt ook de prijs van bitcoin.

Bron: Crypto Research Report

Zelf blijven de makers van het Crypto Research Report positief over de toekomst van cryptomunten: “Als cryptocurrency’s worden gebruikt om vast te houden voor de lange termijn of op de korte termijn om te handelen of koffie te kopen, zal de prijs van cryptocurrency’s stijgen.”

Leave a Reply