blog

Beveilig je bitcoins nu nog beter met Zeus van het Nederlandse CRYPTOTAG

By 18 november 2019No Comments

De Nederlandse startup CRYPTOTAG heeft een nieuw product gelanceerd genaamd Zeus. Dit is de opvolger van het twee jaar oude Thor. Zowel Zeus als Thor zijn stevige platen waar je je recovery seed letterlijk inslaat. Dit zijn de twaalf of vierentwintig woorden die je krijgt als je een nieuwe wallet aanmaakt.

Zo’n recovery seed biedt een dilemma. Deze wil je met niemand delen want dan geef je de zeggenschap van je bitcoin uit handen. Maar tegelijkertijd moet je deze woorden wel ergens analoog opslaan. Schrijf je die woorden op een blaadje, dan brengt dat risico’s met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan brandschade.

Wij spraken met de Adrijan Šćekić, de founder van CRYPTOTAG, over Zeus.

Voor wie is Zeus?

Adrijan Šćekić: ‘Onze oudere Thor lijn is gericht op de Hodl’er die meer dan 5.000 tot 10.000 euro in crypto hebben geïnvesteerd en die meerdere wallets hebben. De afgelopen twee jaar hebben wij gemerkt dat er zeer veel vraag was naar ons product van Hodl’ers die minder dan 5.000 tot 10.000 euro in crypto hebben geïnvesteerd. Maar die wel ons product interessant vinden en die serieus bezig zijn met hun investeringen.

Wij zijn gaan nadenken hoe wij deze vraag zouden kunnen beantwoorden met een premium product voor een goede prijs. Dat is de Zeus geworden. Dit product is met een prijs van 99 euro nu ook interessant voor iedereen die 1.000 euro aan crypto bezit en die beveiliging serieus neemt.’

Waarom is er gekozen voor getallen in plaats van het slaan van woorden? Want op Thor sla je letters die samen woorden vormen.

‘Voor de Zeus hebben wij gekozen voor de BIP39-getallen, omdat deze veel makkelijker zijn om in het titanium te krijgen dan de lange BIP39 woorden. Doordat wij een slimme manier hebben bedacht om deze getallen in titanium te vereeuwigen hebben wij weten te besparen in het productieproces. Er worden veel minder onderdelen gebruikt. Deze besparing kunnen we doorberekenen aan onze klanten.’

Wat is de ervaring van klanten?

‘Een voorbeeld: Als jij houdt van motors dan koop je een mooie motor. De motor is een heel persoonlijk bezit en wordt een onderdeel van een persoonlijkheid. Na het aanschaffen van een motor kan je laten zien wie je bent en je kan onderdeel uitmaken van een community.

Crypto is digitaal. Het is niet tastbaar, maar het bezitten van crypto is wel heel persoonlijk. Mensen maken onderdeel van een community. Maar dat persoonlijke fysieke bezit ontbreekt.

CRYPTOTAG is fysiek en tastbaar. Mensen vinden dit gaaf. Ze kunnen nu hun crypto voelen, zien en aanraken met ons mooie design product.

Daarom denken wij dat  de crypto community ons omarmd heeft. Wij maken hun persoonlijke liefde en identificatie met de crypto community tastbaar in een supermooi product. En je hebt de veiligste backup ter wereld.’

De CRYPTOTAG Zeus is verkrijgbaar via hun eigen website en bij Cryptomaan en kost 99 euro.

Leave a Reply