blog

Amerikaans presidentskandidaat Andrew Yang verschilt van Trump in regulering bitcoin

By 19 november 2019No Comments

Andrew Yang, een van de kandidaten van de Democratische partij die president Donald Trump wil opvolgen, heeft gedeeld hoe hij op nationaal niveau wil omgaan met cryptocurrency’s.

Pragmatische en progressieve aanpak

Hij deelt al zijn plannen en ideeën op zijn eigen website yang2020.com. Yang staat bekend als de kandidaat die vecht voor een universal basic income, of zoals hij het noemt: Freedom Dividend. Iedere volwassen Amerikaanse burger krijgt elke maand 1.000 dollar om mee te doen wat ze willen. Niet veel anders dan het basisinkomen waar Rutger Bregman van de Correspondent veel over schrijft.

Ook staat Yang bekend om zijn pragmatische en progressieve aanpak van technologische uitdagingen. En nu richt hij zijn aandacht op cryptocurrency’s. In een post van vorige week, schreef Yang dat fraude mogelijk is met cryptocurrency’s. Dat komt volgens hem door het  gebrek aan regelgeving en dat de VS achterloopt op grote technologische bedrijven en andere landen.

‘Grote technologiebedrijven hebben te veel macht verzameld, en hebben veel profijt van onze persoonlijke data en te veel verantwoordelijkheid. We hebben een punt bereikt waarop de overheid moet ingrijpen’, zei Yang.

Tijd voor nationale regelgeving

Momenteel is er geen nationaal kader voor het reguleren van cryptocurrency’s, aldus Yang. Hij voegde eraan toe dat verschillende afdelingen van de federale overheid digitale activa beschouwen als onroerend goed, grondstoffen of effecten. Hij nam de BitLicense van New York als voorbeeld. Deze werkt te verlammend voor de Amerikaanse markt voor digitale activa.

Hij is daarom van plan om een ​​Department of Technology op te richten en het Office of Technology Assessment nieuw leven in te blazen. ‘Dit departement, gevestigd in Silicon Valley en aanvankelijk gericht op kunstmatige intelligentie, zal worden geleid door een minister van technologie. Deze minister kijkt naar publiek-private partnerschappen om opkomende bedreigingen aan te pakken en het voordeel van technologische innovatie voor de samenleving te maximaliseren.’

Wat dat betreft gaat zijn voorgestelde beleid verder dan de mening van President Trump, die het hiermee doet:

Wat zijn tokens

Ook belangrijk: hij wil voor eens en altijd duidelijk specificeren wat het verschil is tussen een token en een security. Maar ook wie binnen de overheid regulerende macht hebben over crypto, wie consumentenbescherming moet bieden en wat de rol is van de belastingdienst bij het bezitten, verkopen en verhandelen van cryptocurrency’s.

Uit de meest recente hoorzitting met Mark Zuckerberg van Facebook werd Yang één ding duidelijk: leden van het Amerikaanse Congres hebben geen kennis van blockchain, cryptocurrency’s en andere technologieën,

‘Het is beschamend om de onwetendheid te zien die sommige leden van het Congres vertonen wanneer ze het hebben over technologie. Iedereen die de hoorzitting van het Congres en Mark Zuckerberg heeft gezien, kan dat beamen,’ zei Yang.

Dit is niet de eerste keer dat Yang om duidelijke regelgeving om cryptocurrency roept. In april deelde hij zijn standpunt over hoe een cryptobeleid er uit zou moeten zien. Hij is ook voorstander van stemmen via de blockchain. The YangGang (zoals zijn supporters zich noemen) lanceerden ook een super PAC (politiek actiecomité) om bitcoin donaties te accepteren.

Leave a Reply