blog

Bankrekening van voormalig PayPal CFO gesloten, waarschijnlijk vanwege bitcoin

By 18 november 2019No Comments

Investeerder Roelof Botha, de voormalige chief financial officer van PayPal, deelde op Twitter een brief van Bank of America waarin staat dat zijn bankrekening gesloten wordt. Botha beweert dat hij al 20 jaar klant is en in de brief staat geen reden waarom zijn rekening wordt gesloten.

Vermoeden is bitcoin

In de brief aan Botha zegt Bank of America, de op een na grootste Amerikaanse bank, alleen dat ze de rekening moeten afsluiten na ‘een zorgvuldige evaluatie van zijn bankrelaties’.

Meerdere prominente namen binnen de cryptocurrency industrie suggereerden dat de enige reden waarom de bank zijn rekening stop heeft gezet, is dat Botha bitcoin heeft gekocht. Ook Michael Arrington, de mede-oprichter van TechCrunch die toevallig ook een enorme crypto voorstander is, zegt dat het niets anders kan zijn.

Boontje om z’n loontje?

Enigszins ironisch is het wel, want in het verleden heeft PayPal het klanten die bitcoin willen kopen moeilijk gemaakt. Getuige ook deze reactie:

Niet de eerste keer

Banken hebben een haat/liefde relatie met bitcoin en andere cryptocurrency’s. Nou, vooral haat eigenlijk. Er zijn maar weinig banken die zich positief hebben uitgelaten over bitcoin. Er zijn uitzonderingen: ABN Amro probeerde een tijd geleden een eigen wallet probeerde te maken, maar zijn gestopt met de ontwikkeling hiervan.

Een recent voorbeeld: Scott Snaith, de eigenaar van het Britse fietsenbedrijf 50Cycles, zag zijn persoonlijke en zakelijke bankrekeningen bevroren worden. Dit was een reactie van de bank nadat hij een transactie had gedaan op een peer-to-peer cryptocurrency-exchange. Als gevolg hiervan had hij geen geld om zijn werknemers te betalen.

Ook grote partijen zoals Coinbase hebben problemen met banken. In augustus beëindigde de Britse bankgigant Barclays abrupt de samenwerking met Coinbase in augustus 2019. De Amerikaanse cryptobeurs en Barclays deden sinds 208 zaken dus de bank is snel van mening veranderd.

Ook Russische banken zijn niet happig op bitcoin.

Leave a Reply