blogExchanges

Bakkt haalt 70 nieuwe klanten binnen in aanloop naar app voor consumenten

By 19 mei 2020No Comments

Bakkt heeft zijn institutionele bewaringsdienst voor bitcoin uitgebreid naar meer dan 70 klanten. Hiermee spelen ze alvast in op hun langverwachte consumentenapplicatie. Bakkt is onderdeel van Intercontinental Exchange (ICE).

Meer dan 500 miljoen dollar verzekering

De voorzitter van Bakkt is Adam White en hij schreef gisteren dat Bakkt samenwerkt met verzekeraar Marsh om klanten meer dan 500 miljoen dollar aan dekking te bieden. De klanten van Bakkt kunnen deze verzekering bij Marsh kopen, naast de diensten van Bakkt. De firma voltooide ook haar SOC 1 Type I onderzoek en SOC 2 Type II onderzoek, in navolging van andere cryptobeurzen zoals Gemini, Coinbase, en BitGo. De audits evalueren de interne processen en procedures van een bedrijf.

White over de hoogte van de verzekering:

Naast de reeds bestaande 125 miljoen dollar aan verzekeringen in het Bakkt Warehouse, kunnen klanten nu meer dan 500 miljoen dollar aan extra verzekeringsdekking kopen, op voorwaarde dat ze aan de acceptatiecriteria voldoen.

Twee nieuwe klanten per week

Bakkt haalde in april nog het nieuws nadat CEO Mike Blandina de overstap maakte naar JPMorgan om daar als betalingsstafmedewerker aan de slag te gaan. En laten we de perikelen van oud CEO Kelly Loeffler niet vergeten, zij wordt nu onderzocht vanwege aandelenhandel met voorkennis.

Twee jaar geleden begon Bakkt onder luid tromgeroffel te bouwen aan een futuresproduct voor institutionele investeerders. Alle futurecontracten zouden worden verpand met echte bitcoins en niet met de gebruikelijke dollars. Ze konden alleen klanten werven als ze de veiligheid van deze bitcoins konden garanderen, vandaar die verzekeringen.

In november 2019 werd Bakkt officieel gelanceerd toen ze hun BitLicense kregen van het New Yorkse departement van Financiële Diensten. Op dit moment halen ze twee nieuwe klanten per week binnen.

Consumenten binden

Maar hier stoppen de ambities niet. Het bedrijf heeft al langer de ambitie om ook de consumentenmarkt te veroveren. Hiervoor bouwen ze een app waarmee klanten een scala aan cryptocurrency’s moeten kunnen kopen en verkopen. Overigens moet in deze app ook verschillende fiatvaluta’s en beloningspunten verdiend en verhandeld kunnen worden.

Ze hebben in ieder geval genoeg geld op de app te bouwen. Begin dit jaar haalden ze nog 300 miljoen dollar op via een reeks B fondsenwerving. In de blog van Bakkt wordt ook bevestigd dat de app vooruitgang boekt. Daarnaast werken ze ook hard aan de beloningspunten. Dit doen ze samen met twee grote financiële instellingen, het doel is om de loyaliteit met beloningspunten in de app te vergroten.

We hebben onlangs samengewerkt met twee van de grootste financiële instellingen, die deze producten gebruiken om een extra dertig miljoen consumenten in staat te stellen hun punten voor reizen, koopwaar en giftkaarten in te wisselen via ons platform.

De app wordt deze zomer verwacht.

Leave a Reply