blog

April belooft een mooie maand te worden voor Bitcoin, dit staat je te wachten

By 1 april 2021No Comments

Bitcoin is het jaar goed begonnen met een rendement van meer dan 100% sinds het begin van 2021 en het beste kwartaal sinds 2013. De afgelopen zes maanden werden afgesloten in het groen en we handelen al 30 dagen boven de magische grens van 50.000 dollar per bitcoin.

Historisch gezien is het tweede kwartaal van het jaar de beste voor bitcoin, dus als we de koersgeschiedenis mogen gebruiken als voorspeller van de toekomst, dan staat er een mooie periode voor de deur. Behalve de koers zijn er nog meer ontwikkelingen binnen de industrie die het volgen waard zijn.

Coinbase naar de beurs

Te beginnen met het Amerikaanse Coinbase dat deze maand eindelijk de langverwachte stap naar de beurs maakt. Er is nog geen definitieve startkoers voor het aandeel bepaald, maar in de private sferen zijn de aandelen van Coinbase voor tussen de 170 euro en 320 euro over de toonbank gegaan. Op basis van het gewogen gemiddelde van alle aandelen van alle verkopen betaal je momenteel 293,65 euro voor een aandeel Coinbase, wat de totale waarde van het bedrijf op ongeveer 58 miljard euro brengt.

De interesse in grote beursplatformen als Coinbase, Kraken en Gemini is met de exploderende koers van bitcoin ook toegenomen. In februari kwam daar natuurlijk nog eens de investering van 1,28 miljard euro van Tesla bij. Allemaal ontwikkelingen die de beursgang van Coinbase geen windeieren leggen.

Concurrent Kraken is ook groeikapitaal aan het verzamelen en had recent een investeringsronde waarin het ongeveer 100 miljoen ophaalde tegen een waardering van 8,5 miljard euro. CEO Jesse Powell gaf aan dat hij die waardering voor zijn exchange nog laag vond en dat hij zijn eigen aandelen niet tegen deze koers wil verkopen. De enorme bedragen die heen en weer gaan om aandelen in de grootste beursplatformen ter wereld te verkrijgen onderstrepen de volwassenwording van de bitcoin-industrie.

Grote banken storten zich op bitcoin

De enorme koersexplosie van bitcoin heeft ook enkele grote namen binnen de traditionele bankenwereld wakker geschud. In een rapport van iets meer dan een week geleden noemde Deutsche Bank bitcoin inmiddels te belangrijk om te negeren en ook Morgan Stanley en JP Morgan kunnen de verleidingen van bitcoin niet langer weerstaan.

Ook tussen de grote financiële spelers lijkt de race om zo snel mogelijk bitcoinproducten aan te bieden begonnen. De clientèle van de grote banken eist inmiddels bijna de mogelijkheid om hun kapitaal, in ieder geval voor een deel, in bitcoin te investeren. Morgan Stanley is de eerste grote bank in de Verenigde Staten die haar rijkste klanten de mogelijkheid gaat bieden om in bitcoin te investeren.

De investeringsbank met een totale portefeuille van meer dan 3,4 biljoen euro aan voor klanten beheerder investeringen gaat op de korte termijn drie bitcoin-fondsen lanceren. Om in de nieuwe producten te investeren moet de klant in kwestie een minimaal kapitaal van ongeveer 4,3 miljoen euro hebben en minstens zes maanden actief zijn bij Morgan Stanley. De verwachting is dat andere grote banken niet achter zullen blijven en de concurrentie met Morgan Stanley volle bak aangaan.

Je koffie betalen met bitcoin

Als laatste verwachten we deze maand nog meer vuurwerk als het gaat om betalingsproviders. Eerder deze week werd bekend dat PayPal op korte termijn bitcoin als betaalmiddel gaat integreren in hun gigantische betaalnetwerk en enige tijd geleden kwam Visa met een vergelijkbare mededeling.

Steeds meer bedrijven in de betalingsindustrie realiseren zich dat bitcoin een blijvertje is en dat integratie van bitcoin in hun dienstverlening niet kan uitblijven. Als de integratie van bitcoin in de betalingsnetwerken op grote schaal een ding wordt, dan kan het betalen van je boodschappen en die lekkere cappuccino bij de koffieboer op de hoek met bitcoin ineens realiteit worden.

Het enige wat opvalt aan de berichtgeving en ontwikkelingen op dit vlak is dat het voornamelijk om bedrijven buiten de Europese Unie gaat. Het zijn in ieder geval vooral de Amerikanen die als eerste van deze ontwikkeling lijken te profiteren.

Leave a Reply