blog

Analyse: wat als bitcoin deze range breekt?

By 4 januari 2022No Comments

Bitcoin beweegt in een range. De koers werd afgewezen bij de voorgaande high en is nu onderweg naar de onderkant. Zal hier hetzelfde gebeuren en draait de koerst 180 graden?

Om te beginnen: de range. Dit is een bereik waar de prijs van bitcoin tussen beweegt (de gele zones in onderstaande grafiek). Bitcoin begeeft zich al een maand in dezelfde zone tussen ongeveer 40.000 en 46.000 euro . Sinds de dip van precies een maand geleden, is er niet heel veel spannends gebeurd met de koers. De angst zat er wel flink in bij elke kleine daling, maar we hebben nog geen grote bewegingen van de marktleider gezien sindsdien.

Range

Bitcoin maakte, zoals te zien in bovenstaande grafiek een hoogtepunt die de range inluidde. Deze top werd vervolgens twee keer op de proef werd gesteld. Bij deze twee toppen (te zien in de blauwe cirkel) werd bitcoin afgewezen om verder omhoog te gaan. Het resultaat was een daling die tot op de dag van vandaag duurt. Omdat bitcoin nog geen teken van herstel heeft laten zien en de prijs alsmaar verder zakt, kan het goed zijn dat de prijs eerst het laagtepunt van 40.000 euro op gaat zoeken.

Het kan gebeuren dat de prijs hier omslaat, weer richting de andere bovenkant van de range. Wanneer dat gebeurt zal menig investeerder blij zijn, want een verdere daling wordt hierbij uitgesloten. De koers zou daarvoor wel nog een klein beetje lager moeten duiken om deze support te bevestigen.

Uitzoomen

Het is goed om ook uit te zoomen, met hogere timeframes zie je immers meer. In de onderstaande grafiek is elke candle twee dagen. Binnen de blauwe cirkel zit de bovenstaande grafiek, maar dan uitgezoomd.

Wanneer bitcoin zijn laagste lokale punt van 40.000 euro zal verliezen, is de eerste support wel een hele grote. Dit is te zien als de grote gele zone in de grafiek hierboven. Hier zal de prijs niet snel doorheen zakken, omdat deze zone afgelopen jaar heel erg belangrijk is geweest. Zoals te zien heeft het tal keren als support en weerstand gefungeerd.

Deze zone begint ongeveer bij de 36.500 euro. We hebben het hier wel over het worst case scenario. Daarvoor moet eerst de range breken aan de onderkant. Wees nog niet ongerust nu we nog in die range zitten; dit is alleen een gedachtenspinsel voor als het ergste gebeurt.

Leave a Reply