blog

Analyse: Ethereum bereikt hoogste punt ooit, 2.150 dollar volgend niveau

By 3 februari 2021No Comments

Wauw, wat een mooie dagen voor Ethereum! De op één-na-grootste cryptocurrency bereikte vandaag met 1.572 dollar (1.307 euro) het allerhoogste punt ooit, maar daar lijkt het feest niet te stoppen. Wat kunnen we de komende dagen nog meer verwachten van Ethereum?

Mogelijk naar 2.150 dollar

Je kijkt hieronder naar de vier uurs-grafiek. De Ethereum koers is uitgebroken uit een ascending triangle (oplopende driehoek), en daarom kunnen we binnenkort wellicht hogere koersen verwachten.

Je spreekt van een oplopende driehoek wanneer de bodems van de koers steeds hoger worden. Dat zie je aan de zwarte trendlijn die schuin omhoog loopt. Daarnaast moet de prijs weerstand vinden op een horizontale trendlijn.

Die horizontale trendlijn was de afgelopen dagen 1.420 dollar (1.181 euro), en dat is niet toevallig. Dit is namelijk het vorige hoogste punt ooit van januari 2018. Dit record werd op 25 januari dit jaar al kort verbroken, maar nu breekt Ethereum definitief door.

Het koersdoel van een ascending triangle is zo groot als de ‘opening’ van de driehoek aan de linkerkant. In dit geval betekent dit dat Ethereum binnenkort kan stijgen naar 2.150 dollar (1.789 euro). Dat is een toename van maar liefst 43 procent!

Wat verwachten we van Ethereum?

Vraag maar aan Piet Paulusma, de koersen van cryptocurrency zijn net zo grillig als het weer. Daarom beschrijven we twee scenario’s voor jou: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Bereikt Ethereum het koersdoel van de ascending triangle? Dan kan de prijs binnenkort naar 2.150 dollar (1.789 euro) schieten, de groene lijn op de grafiek.

Bearish
Als Ethereum zakt, dan kan het oude hoogtepunt van 1.420 dollar (1.181 euro)dienen als ondersteuning. Stel dat de koers daar steun vindt, dan is dat eigenlijk juist een postief teken. De eerdere weerstand is dan een ondersteuning geworden.

Maar wat als het niet lukt om dat niveau vast te houden? Dan volgt de volgende grote ondersteuning op 1.000 dollar (832,16 euro), deze prijs was eerder dit jaar al een sterk steunpunt.

Leave a Reply