blog

Analyse: de markt is bang, terwijl bitcoin richting de 40.000 euro beweegt

By 5 januari 2022No Comments

Bitcoin beweegt, sinds de afwijzing bij het vorige hoogtepunt, naar de onderkant van de range. De prijs maakt lagere hoogtepunten en lagere laagtepunten. Een downtrend die zorgt voor flinke angst in de markt.

Dit kan de stilte voor de storm zijn. Bitcoin beweegt langzaam, maar wel naar beneden. Hierdoor komt de prijs steeds dichter bij het laagtepunt wat gezet is op 4 december. Hier werd het laagste punt van bitcoin gemaakt in lange tijd, als gevolg van de omikron-variant. De angst voor het virus vertaalde zich in de markt, wat zich uitte in een flinke daling.

Angst in de markt

Het is niet vreemd als de koers van bitcoin heftig op en neer beweegt, maar dat gedrag heeft de munt al een tijd niet meer laten zien. De koers beweegt naar beneden, maar niet met grote schokken. Dit is een reden voor veel mensen om bang te worden. Uit de Fear & Greed Index van alternative.me is af te lezen hoe bang men is. Voor de totstandkoming van deze index worden meerdere factoren gebruikt om de angst of hebberigheid te meten in de markt.

Meestal is angst een goed moment om in te kopen, en wanneer iedereen hebberig is, is het meestal een goed moment om te verkopen. Dit heeft er puur mee te maken dat mensen graag verkopen als er angst is. In deze emotie verkopen zij meestal als gevolg van emotie, waardoor het eigenlijk een goede koop is.

Het opmerkelijke is dat we al erg lang in angst blijven. De wijzer van deze index komt af en toe richting het neutrale gebied, om vervolgens weer terug te vallen in angst.

Aannemelijker om laagtes op te zoeken

De vraag is nu wanneer bitcoin een beweging zal maken en hoe sterk deze zal zijn. In de vorige analyse vertelden wij over een bearish scenario, waarbij we keken naar de volgende support onder deze range.

Om weer enigszins bullish te worden, moet bitcoin eerst een validatie geven van een trendverandering naar boven. Dit kan aan de onderkant van de range gebeuren, of bitcoin beweegt uit het niets omhoog en breekt de range aan de bovenkant. Dat laatste is alleen iets minder aannemelijk aangezien de prijs dichter bij de onderkant van de range zit.

Leave a Reply