blog

Analyse Bitcoin, markt maakt zich op voor 100.000 euro na verbreken record

By 14 april 2021No Comments

Ons rotsvast vertrouwen in de grootste cryptomunt is wederom gegrond geweest en ons geduld is beloond. De grote sprong is gemaakt en bitcoin zweeft door nieuw gebied. Eerst was er Microstrategy die met een investering van 500 miljoen dollar een duidelijk signaal afgaf, daarna ging Tesla er nog eens keihard overheen door voor 1,5 miljard dollar bitcoin in te kopen.

Dit alles was goed voor de koers van bitcoin. En daar komt vandaag ook nog de beursgang van het Amerikaanse Coinbase op de Nasdaq bij.

Omdat Coinbase een van de grootste cryptobeurzen is, nestelt crypto in het algemeen en bitcoin in het bijzonder zich comfortabel tussen de grote gerenommeerde bedrijven in Amerika. Het kopen van aandelen Coinbase is eigenlijk het uiten van vertrouwen in bitcoin.

Wanneer vandaag de Coinbase aandelen beschikbaar komen zullen die waarschijnlijk snel verhandeld worden en de prijs zal daardoor hard kunnen gaan stijgen. Hoogstwaarschijnlijk geeft dat een nieuwe impuls aan de prijs van bitcoin.

Fibonacci

Om te kijken waar de prijs naar toe zou kunnen gaan hebben we nu geen hulp meer van bekende prijsniveaus die weerstand of support kunnen bieden. Aangezien we in nieuw gebied zitten en bitcoin weer begonnen is aan de zoveel ‘price discovery’ gebruiken we de Fibonacci extension. Dit model geeft aan waar de prijs weerstand zou kunnen ondervinden op basis van een recente dal-piek-dal combinatie.

In de weekgrafiek hieronder zie je dat de blauwe streepjes lijn de recente dal-piek-dal afloopt en de Fibonacci extension geeft dan met zones aan waar de weerstanden liggen. De prijs staat tussen haakjes achter elke Fibonacci-level.

Bron: Tradingview

Weinig weerstand

We moeten een beetje uitzoomen om het hele model in beeld te krijgen en dan is duidelijk te zien waar we heen kunnen gaan. Je ziet dat de prijs de weerstandsniveaus netjes afloopt. De prijs kan in deze stijging dus doorzetten tot 150.000 dollar (125.402 euro). Dit is natuurlijk het extreemste geval, maar je ziet dat er volgens dit model niet veel weerstandsniveaus meer zijn na 64.381 dollar (53.824 euro), waar we vandaag al tegenaan zitten. Laten we hieronder eens inzoomen op dag-niveau om te kijken hoe het er daar uitziet.

Bron: Tradingview

We hebben hier natuurlijk wat meer details, dus we komen uit op een andere dal-piek-dal positionering. Ook hier zie je dat de prijs netjes langs de weerstandsniveaus loopt en de prognose is 120.000 dollar (100.322 euro) als ultiem doel met deze run. De eerste weerstanden vinden we op 64.804, 68.212 en 78.053 dollar (54.177, 57.026 en 65.254 euro respectievelijk).

Coinbase op Nasdaq alles bepalend

Uiteraard zien deze modellen er prachtig uit, maar we zijn vandaag wel even overgeleverd aan het slagen of falen van Coinbase op Nasdaq. Mochten deze aandelen als warme broodjes over de toonbank gaan, dan zal dat wederom een prijsimpuls voor bitcoin kunnen betekenen. Als de beursintroductie onverwachts tegenvalt dan zal bitcoin wel eens snel weer onder de 60.000 dollar (50.161 euro) kunnen zakken. Hieronder geven we 2 scenario’s: bearish (negatief) en bullish (positief).

Bron: Tradingview

Bearish

Mocht de beursgang van Coinbase tegenvallen dan zal bitcoin hard kunnen dalen en dan zijn 55.900 en 51.000 dollar (46.733 en 42.637 euro) de eerste echte support.

Bullish

Gaat de beursgang van Coinbase echter zoals verwacht, dan trekt bitcoin waarschijnlijk weer een flinke sprint en kunnen we denken aan het halen van 80.000 dollar (66.881 euro).

Leave a Reply