blog

Analyse: bitcoin kan verder dalen naar 25.000 euro

By 24 januari 2022No Comments

Bitcoin verloor zijn grote weerstand rond de 36.000 euro. Dit had een snelle neerwaartse beweging tot gevolg. Inmiddels lijkt de koers tot rust te komen rond de 31.000 euro, maar technische analyses vertellen ons iets anders.

Grote support verloren

Het was schrikken voor iedereen afgelopen vrijdag. De prijs van bitcoin dook onder de giga-support van 2021. Hiermee is de prijs onder een belangrijk punt gekomen, waardoor er op hoge timeframes een neerwaartse trend is ingezet. Dit is meestal het begin van een bear markt.

Dagelijkse grafiek BTC/EUR

Door de laatste dip kwam de koers onder het laagtepunt van september vorig jaar. We kunnen dan ook wel spreken van de lower low. Daardoor heeft bitcoin, net als op de lage timeframes, ook op de hoge timeframes een neerwaartse trend. Dit is zeer bearish, en het is eng dat bitcoin nog niet op een cruciale weerstand zit.

25.000 euro

Deze weerstand zit namelijk pas rond de 25.000 euro (onderste gele zone), bij de laagtepunten die in januari en mei van vorig jaar zijn gemaakt. Dit waren in 2021 de laagste punten van heel het jaar. Hopelijk kunnen we daar bij bitcoin ook over spreken.

Zoals je kan zien moet de prijs daarvoor wel nog een stuk lager. Het is lastig om nu nog positieve signalen te zien in de koers van bitcoin. Bitcoin zit nu tussen twee supports in een groot twijfelachtig gebied. Wanneer de prijs weer het level van 36.000 euro herpakt, of als de prijs tot de weerstand van 25.000 komt, kunnen we weer kijken naar opwaartse trends om te anticiperen.

Correlatie aandelen

De onrust behoud zich niet alleen tot de cryptomarkt; de aandelenmarkten doen het niet veel beter. NASDAQ heeft net als bitcoin een paar rake klappen ontvangen de afgelopen dagen.

Zoals te zien in bovenstaande grafiek, zien we dat de NASDAQ en bitcoin, sinds de dump van 4 december, heel erg samen bewegen – meer dan gewoonlijk. Dit zegt ons dat we op dit moment ook moeten kijken naar de opening van de Amerikaanse aandelenmarkt (Nederlandse tijd 15.30). Bitcoin bevindt zich in een gevarenzone.

Leave a Reply