blog

Amerikaans presidentskandidaat Joe Biden wil geen bitcoin om Donald Trump te verslaan

By 19 juli 2020No Comments

Gisternacht werd Twitter gehackt en verschenen er op de accounts van verschillende bekende Amerikanen scamberichten met beloftes om je bitcoins te verdubbelen. Ook het account van Joe Biden was hier slachtoffer van. Vandaag tweet Joe Biden (of zijn het de hackers) dat hij geen bitcoin heeft. Hij speelt handig in op de hack door meteen geld op te halen voor zijn campagne.

Meer dan Trump in tweede kwartaal

Biden haalt de laatste tijd veel geld op voor zijn campagne, zelfs meer dan Donald Trump volgens een persbericht van Bloomberg. De Democratische presidentskandidaat heeft in het tweede kwartaal 282 miljoen dollar (248 miljoen euro) opgehaald om Trump te bestrijden tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het is volgens media de eerste keer dat de Democraat in een kwartaal een groter bedrag aan donaties ophaalde dan zijn Republikeinse rivaal. Trump haalde in het tweede kwartaal 266 miljoen dollar op.

Als je kijkt naar het totale bedrag, dan heeft de zittende president nog wel een grote voorsprong op Biden. Trump haalde voor zijn herverkiezingscampagne al meer dan 947 miljoen dollar op, Biden staat voorlopig op 563 miljoen dollar. Wellicht als Biden had getweet dat hij bitcoin heeft, en bitcoins accepteert als donatie, er opeens een enorm veel binnenkomt. De bitcoin koers schommelt momenteel rond de 8.000 euro.

Andrew Yang gaf voorbeeld

Vorig jaar kwam een andere Democratische presidentskandidaat in het nieuws, omdat hij lijkt te begrijpen wat de potentie van cryptocurrency’s zijn. Helaas voor cryptoliefhebbend Amerika moest Andrew Yang zijn kandidatuur vroegtijdig stopzetten. Yang accepteerde zelfs donaties in bitcoin via het lightning network.

Ook deed hij op zijn website Yang2020.com uit de doeken hoe hij met crypto in de samenleving wil omgaan. ‘Momenteel is er geen nationaal kader voor het reguleren van cryptocurrency’s,’ aldus Yang. Hij voegde eraan toe dat verschillende afdelingen van de federale overheid digitale activa beschouwen als onroerend goed, grondstoffen of effecten. Hij nam de BitLicense van New York als voorbeeld. Deze werkt te verlammend voor de Amerikaanse markt voor digitale activa. Yang was daarom van plan om een ​​Department of Technology op te richten en het Office of Technology Assessment nieuw leven in te blazen. ‘Dit departement, gevestigd in Silicon Valley en aanvankelijk gericht op kunstmatige intelligentie, zal worden geleid door een minister van technologie. Deze minister kijkt naar publiek-private partnerschappen om opkomende bedreigingen aan te pakken en het voordeel van technologische innovatie voor de samenleving te maximaliseren.’

Mocht Joe Biden er toch voor kiezen om bitcoins te accepteren, dan is er een moeilijkheid bijgekomen. Twitter blokkeert het delen van bitcoin ontvangstadressen.

Leave a Reply