blog

Altcoins domineren Bitcoin in 2021, is een Ethereum flippening realistisch?

By 30 april 2021No Comments

Meer dan de helft van al het geld in de cryptocurrencymarkt is afkomstig van altcoins. Dat is sinds 2018 niet meer gebeurd. Het marktaandeel van bitcoin is zelfs gedaald tot 49,19 procent.

2021 het jaar van de altcoins

De bitcoin koers is sinds begin dit jaar gestegen met 98,70%. Een prachtig resultaat natuurlijk, zeker vergeleken met goud, aandelen of vastgoed. Maar op de cryptomarkt valt het in het niet met de winsten op altcoins. Bekijk dit lijstje maar eens. De percentages zijn de stijgingen in euro’s sinds begin 2021.

  • Ethereum: 282%
  • Binance Coin: 1563%
  • XRP: 557%
  • Cardano: 660%
  • Dogecoin: 6784%
  • Polkadot: 448%
  • Litecoin: 106%
  • Bitcoin Cash: 160%
  • Chainlink: 214%
  • Stellar: 268%

En dit zijn alleen nog maar de beste tien altcoins die verkrijgbaar zijn via onze app BLOX. Andere opvallende stijgers zijn pancakeswap (7890%), matic (4728%) solana (2801%) en chiliz (2028%).

Dit heeft er toe geleid dat de dominantie van bitcoin minder dan 50% is.

Bron: Tradingview

In de grafiek hierboven zie je dat de dominantie sinds eind 2020 alleen maar afneemt. Op de y-as wordt het percentage weergegeven.

Kan Ethereum Bitcoin inhalen?

In 2017 en 2018 werd ook gesproken over de Ethereum flippening. Dat betekent dat ethereum bitcoin kan inhalen als de munt met de hoogste marketcap op de cryptomarkt. Dat is er nooit van gekomen. Op 19 juni 2017 kwam ethereum in de buurt, zoals je hieronder kunt zien.

Bron: Coinmarketcap

In 2017 steeg de populariteit van ethereum omdat deze munt nodig was om mee te doen met de hype van die tijd: ICO’s. Maar ICO’s zijn verleden tijd, de nieuwe hypes zijn DeFi en NFT’s. En dat heeft er toe geleid dat er weer geluiden zijn van een Ethereum flippening, maar dan in 2021.

Bitcoin blijft achter

Terwijl bitcoin worstelt met het weerstandsniveau van 45.000 euro, blijft ethereum bijna dagelijks nieuwe all time highs halen. Althans in dollars, als je kijkt naar het handelspaar ETH/BTC dan lijkt een nieuw hoogtepunt nog ver weg.

Hieronder zie je de grafiek van ethereum, uitgedrukt in bitcoin. Op het hoogtepunt was 1 ETH 0,15 BTC waard. Op dit moment is die waarde 0,05 BTC. Ethereum moet nog met factor drie stijgen om weer op zijn hoogtepunt te komen.

Bron: Tradingview

Koop het gerucht, verkoop het nieuws

Volgens Élie Le Rest, partner bij Digital Asset Management Firma ExoAlpha, stijgt Ether sinds eind maart door de aanstaande upgrade. ‘Het verbetervoorstel EIP 1559 wordt gezien als een sterke katalysator van de recente ETH-bull-run.’ Dit toegenomen momentum is een signaal voor Le Rest dat de markt zich in een buy the rumour, sell the news fase bevindt. Ofwel, ze denkt dat de koers van ethereum tot juli 2021 kan stijgen, wanneer EIP 1559 live gaat.

‘Over het algemeen komt deze Ethereum-upgrade dichter bij ETH 2.0, met functies zoals de verschuiving van een proof-of-work naar een proof-of-stake-blockchain, inclusief een mechanisme om coins te burnen. Die aankomende functies zijn een geweldige stimulans voor investeerders om mee te gaan. Dit draagt bij ​​aan het sterke herstel van ETH tegen BTC, maar het is nog erg vroeg om te spreken over de flippening.’

Flippening mogelijk?

Is een flippening realistisch? Daarvoor moet de volledige marketcap van ethereum hoger worden dan die van bitcoin. Bitcoin is nu 841 miljard waard, terwijl ethereum 265 miljard euro waard is. In theorie is het mogelijk, als BTC niet meer stijgt en ETH keer 4 gaat. Maar in theorie had ik ook bitcoin in 2013 kunnen kopen. Dus ja..

Bron: Blockchaincenter

Leave a Reply