Bitcoinblog

400% winst in 4 dagen op gebakken lucht

By 30 april 2021No Comments

Dat we met crypto onvoorstelbare dingen kunnen meemaken dat wist jij natuurlijk allang. Wanneer is het dan genoeg? Laten we direct met de deur in huis vallen, het gaat hier om BAKE. Is het gebakken lucht of zit hier meer achter? Hoe herken je nou zo’n stijging? Ik ga je gefaseerd meenemen in dit proces.

Allereerst een klein stukje geschiedenis. BAKE (BakerySwap) is een decentrale exchange dat draait op de Binance chain. Ja dit laatste lees je goed, Binance, die grote exchange heeft werkelijk een eigen blockchain. Sommigen van jullie zal dit ontgaan zijn. Dit is tevens de eerste reden waarom ik midden in de swaps-hype hier mijn oog op liet vallen. Het was medio maart en grote namen als Uniswap stegen al enige tijd de pan uit.

Dan ga ik persoonlijk niet najagen wat al zo hard weg is gesprongen maar ga ik op zoek naar nieuwe kansen. CAKE en BAKE waren de tegenhangers van de op Ethereum (ETH) draaiende Uniswap. Dit gecombineerd met de link aan Binance kon een flink pump niet uitblijven.

BAKE_Grafiek_Dagelijks
Dagelijkse BAKE grafiek van Binance

Onderzoek en logisch uitpluizen zit erop. Dan door naar de volgende fase. Waar stappen we in?

Hierboven zien we dat na het die enorme spike medio maart de koers wegzakt. Rond 25 maart heb ik bovenstaande vers verzonnen hersenspinsel gedeeld met de Insiders. De koers was met bijna 70% gecorrigeerd een het volume droogde op. Wat voor mij persoonlijk een mooi teken is om de gok te wagen en geduld te betrachten.

Op het moment van kopen bekijk ik direct waar ik mijn verkoop orders zal plaatsen. Dit creëert rust en overzicht. Vuistregel die ik hierbij vaak hanteer is 35% eruit bij 300% stijging. Hiermee is de eigen inleg weer veilig en klaar voor een nieuw project.

Met de eerste spike rond 12 april was dit target bijna behaald. Het niet lekker doorbreken van bitcoin (BTC) deed mij besluiten om iets eerder dan gepland rond de $2,15 mijn inleg veilig te stellen.

De rest zou ik laten lopen tot zeker die voorgaande top van 3 dollar. Wat we nu de afgelopen dagen hebben gezien heeft ook mij enigszins verrast. Met name de snelheid van bewegen is erg aangenaam als je hier al inzit vanaf laag. Gezien de rappe stijging heb ik gisteren besloten om met ‘’slechts’’ 20% te blijven zitten en op de rest winst te pakken. Ik zie dit zomaar nog wel doorschieten naar de $7 of $8, echter is het mij het risico niet waard dat de koers wegzakt naar $2-3. Dus de profits geboekt en met mij meen ik vele Insiders. Chapeau! Die winst is in te zetten in de volgende ronde.

Op deze manier zie je dat enig klein voorwerk, geduld en gezond verstand je in deze mania heel ver kunnen brengen. Is BURGER of REN next?

Bitcoin (BTC)

Uiteraard kunnen we niet om bitcoin heen en laten we snel bekijken wat hier voor info zichtbaar is.

Bitcoin_Grafiek_Dagelijks_Coinbase
Dagelijkse bitcoin grafiek van Coinbase

Hierboven zien we in de twee groene blokken dat bitcoin momenteel in de enigszins nare zone van $54.000 tot $56.000 zit. Dit kan een bearish retest zijn alvorens we dieper wegzakken. Voor deze uitkomst zullen we even geduld moeten hebben. De belangrijkste zones om goed in de gaten te houden zijn voor de bullish klanten $56.000 voor een breakout naar $58.000. Die laatste is een hele belangrijke om weer echt lekker in een bullish flow te geraken.

Aan de onderzijde houd ik stug vol met mijn orders daar laag in de $40.000. Voor mij persoonlijk is het daar pas weer interessant om terug te kopen. Hierin weeg ik mee dat een algehele paniekgolf erg goed zou zijn voor een mooi vervolg van deze rally naar nieuwe highs.

Leave a Reply