blog

Activiteit op blockchain van bitcoin sinds 20.000 dollar niet zo hoog geweest

By 3 juli 2020No Comments

Het aantal actieve dagelijkse bitcoin adressen is gestegen tot 1,07 miljoen volgens cryptocurrency data provider Santimnet. Dit aantal is sinds 17 januari 2018 niet meer zo hoog geweest. De bitcoin koers bereikte kort daarvoor het absolute hoogtepunt van 20.000 dollar.

Groei is opmerkelijk

Zoals de grafiek van Santimnet hieronder laat zien, er is een dicht verband tussen de prijs van bitcoin en de activiteit op het netwerk. De blauwe lijn is de koers van bitcoin en de oranje staven zijn het aantal dagelijkse actieve adressen. In de grafiek zie je dat de oranje staaf van gisteren sinds begin 2018 niet meer zo hoog is geweest.

Het hoogste aantal dagelijkse actieve adressen werd bereikt op 14 december 2017 met 1,28 miljoen. Dat is drie dagen voordat de koers zijn absolute hoogtepunt van 20.000 dollar bereikte.

Een ander onderzoeksbureau genaamd Glassnode, bevestigt het sentiment de data van Santimnet. Zij schreven gisteren nog dat het aantal nieuwe bitcoinadressen ook een tweejaarlijks hoogtepunt heeft bereikt. Op 2 juli zijn er 22.391 nieuwe adressen bijgekomen, gebaseerd op een eendaags bewegend gemiddelde.

Wat betekent dit?

Al deze mooie mijlpalen zie je niet terug in de koers van bitcoin. Het fundament waarop de koers kan groeien wordt wel sterker, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat de koers juist weer gedaald is. Vergeleken met een week geleden is de waarde van bitcoin afgenomen met 0,33%.

Een andere opmerkelijke trend is dat 60% van alle bitcoins in omloop, al een jaar stilstaan. Ze zijn dus niet verzonden naar een andere persoon of naar een beurs of zelfs niet eens van de ene naar de andere wallet.

Dit kan duiden op een breder draagvlak voor bitcoin, de overige 40% kan namelijk beter verdeeld zijn over meer adressen.

Ook de blockchain van Ethereum laat veel activiteit zien. De transactiekosten stijgen en transacties duren langer. Net als bij bitcoin zie je dit niet terug in de koers van ethereum. De activiteit komt dan ook voornamelijk van nevenactiviteiten op de blockchain, zoals DeFi en stablecoins.

Leave a Reply