blogExchanges

602 miljard dollar aan cryptocurrency derivaten in mei

By 8 juni 2020No Comments

Cryptocurrency derivaten zoals futures en opties hadden in mei een fantastische maand, blijkt uit een onderzoek van BitMEX research. Met 602 miljard aan handelsvolume werd er voor bijna een derde meer verhandeld dan in april. Daarentegen werd er minder gehandeld in stablecoins. PAX zag een daling in handelsvolume van maar liefst 97 procent.

De institutionele interesse in cryptocurrency opties is ook flink gestegen. CME Group zag bijna 6.000 verhandelde contracten in mei, een stijging van 1.600 procent ten opzichte van april. CME Group bevindt zich trouwens sowieso in een stijgende lijn, daar hebben we eerder over geschreven. 

Futures en opties zijn helemaal in

Alle derivatenmarkten zagen vorige maand een toename van het handelsvolume, zo blijkt uit het onderzoek.

Huobi handhaafde zijn positie als leider in de derivatensector, met een handelsvolume van 176 miljard dollar. Dit was een stijging van 29 procent ten opzichte van het volume in april. OKEx is een goede tweede met een handelsvolume van 152 miljard dollar. Binance en BitMEX sluiten de top vier, met respectievelijk 139 miljard dollar en 94,8 miljard aan handelsvolume.

Derivatenbeurs Deribit was de grootste speler in de optiesector met 3,06 miljard dollar, een stijging van 109 procent. De exchange verhandelde 196 miljoen dollar aan opties op 10 mei, het hoogste dagelijkse handelsvolume ooit.

De institutionele interesse in cryptocurrency derivaten is ook gestegen. CME Group verhandelde bijna zesduizend contracten in mei. Dat is 16 keer het aantal wat in april werd verhandeld.

Minder handel met stablecoins

Met de derivatenmarkt gaat het dus goed, maar de stablecoins bevinden zich in de hoek waar de klappen vallen. Het gaat dan vooral om alternatieven op Tether, de grootste stablecoin op de markt. USD Coin (USDC) en Paxos Standard (PAX) hadden in mei hun slechtste maand ooit, op het gebied van handel tussen stablecoins en bitcoin.

In mei werd er voor 78 procent minder gehandeld tussen USDC en BTC. Maar stablecoin PAX zag de grootste daling in handelsvolume, er werd voor 97 procent minder gehandeld tussen PAX en BTC.

Stablecoin Tether (USDT) heeft weinig te klagen. In mei werd er 7 procent minder gehandeld tussen USDT en BTC. Met fiat valuta werd wel meer gehandeld. Er werd bijvoorbeeld voor 28 procent meer gehandeld tussen de Japanse yen en bitcoin.

Leave a Reply