blog

3 tips om bitcoin simpel te volgen

By 20 december 2020No Comments

De koers van bitcoin en cryptocurrency’s laat zich niet makkelijk voorspellen. Soms lijkt de prijs naar de maan te gaan, op andere dagen is het weer paniek.

Hoe houd je het overzicht in deze chaos? En waar kan je de beste koersgrafieken vinden? Lees hier onze drie tips om de koers het beste in de gaten te houden.

Volg live koers en statistieken

Heb je behoefte aan een simpele koerspagina met veel mogelijkheden, neem dan eens een kijkje op deze pagina. Hier vind je de actuele koers in euro’s van de belangrijkste cryptomunten van dit moment. Wil je meer informatie over een cryptomunt? Klik dan op de groene knop ernaast.

Meer informatie over de bitcoin koers vind je bijvoorbeeld hier. Speel met het bereik van de grafiek om te wisselen tussen de korte en de lange termijn. Onder de grafiek vind je nog meer gave statistieken. Denk bijvoorbeeld aan de totale marktwaarde van bitcoin of het aandeel van bitcoin in de totale cryptomarkt.

Ook vind je op deze pagina’s de complete historie van de grote cryptomunten. Hoe lang bestaat litecoin eigenlijk? En wat was de hoogste waarde ooit van XRP? Neem de tijd om deze pagina’s door te lezen, zodat je straks op het perfecte moment koopt.

En wil je alle koersinfo op je mobiel, gebruik dan de alles-in-een app BLOX! Volg live de koersen van de populairste cryptomunten, en koop of verkoop wanneer je maar wil. Sneller en makkelijker kan haast niet.Volg analisten en crypto-influencers op social media

Social media is niet meer weg te denken uit de moderne samenleving. Op social media vind je ook een heleboel crypto-influencers, die je kunnen helpen om de juiste keuze te maken. Hieronder een klein overzicht van de bekendste cryptocurrency experts op social media. We beperken ons in ons overzicht tot YouTube en Twitter.

Maar eerst is een kleine waarschuwing wel op zijn plaats: laat je keuze nooit volledig afhangen van de mening van een willekeurig persoon op internet. Doe eerst je eigen onderzoek voordat je investeert in cryptocurrency.

  • DataDash – Het YouTube-kanaal van Nicholas Merten, bekend analist in de cryptowereld met heldere analyses.
  • Wolf of All Streets – Echte naam is Scott Melker, publiceert dagelijks zijn mening over bitcoin en altcoins op Twitter. Leuk om in de gaten te houden wanneer je meerdere malen per dag handelt.
  • Josh Rager – Analist op Twitter die voornamelijk kijkt naar de koers van bitcoin.
  • BTC Direct – Elke dag schrijven wij koersanalyses, ook vind je deze terug op YouTube.
  • Willy Woo – Hou je van statistieken en cijfers? Woo combineert gegevens uit de bitcoin blockchain en vergelijkt deze met de koers. Dat levert interessante inzichten op!
  • PlanB: Mysterieuze Twitteraar die een model ontwikkelde om het prijsverloop van bitcoin in kaart te brengen. Hij verwacht dat bitcoin 100.000 dollar waard kan worden in 2021.

Tradingview

Wil je zelf technische analyses maken? Lees dan eerst onze uitgebreide kennisbank over technische analyses. Hierin leren we je alle ins- en outs over koersanalyses.

Of volg een workshop bij ons op kantoor in Nijmegen. Deze duurt een halve dag en daarna heb je meteen alle tools, tips en tricks om zelf aan de slag te gaan. Meer informatie over de workshop kan je hier vinden.

Daarna kan je aan de slag met de gratis tool van Tradingview. Trek zelf lijnen, speel met indicatoren en bepaal het perfecte koop- of verkoopmoment. Of bekijk de analyses van anderen en laat je inspireren.

Leave a Reply