blog

Zoon drogeert vader voor 400.000 dollar aan bitcoin

By 6 februari 2022No Comments

Het leek onschuldig; een Amerikaanse man kreeg een kopje thee van zijn zoon. In werkelijkheid bevatte het benzodiazepine, een spierverslappend middel, bedoeld om de vader van een grote hoeveelheid bitcoin te beroven. Dit meldde de Washington Post afgelopen week.

Twee dagen bewusteloos

“Het is echt goed voor je,” zei de 24 jarige zoon tegen zijn vader. Hij beloofde hem dat de thee hem energiek zou maken. Er zat echter genoeg drugs in om de vader bewusteloos te maken.

De zoon was drugsverslaafd en was hoge dosissen gewend van de drugs, maar voor zijn vader was dit veel te veel. Hij werd pas twee dagen later wakker, nadat een vriend van de vader ongerust werd en de politie belde. Het slachtoffer heeft vier dagen lang moeten bijkomen in het ziekenhuis voor uitdroging en orgaan disfunctie.

‘Je krijgt het beste pensioen ooit’

Dat hij buiten westen zou raken, was waarschijnlijk wel de bedoeling. Als voorzorg had de zoon een Apple watch om de pols van zijn vader vastgemaakt om zijn hartslag te checken. Hij gebruikte de telefoon van het slachtoffer om toegang te krijgen tot zijn wallet, en stal 400.000 dollar aan bitcoin (350.000 euro). Vervolgens verkocht hij 60% van deze bitcoin voor ethereum.

De zoon liet een briefje voor zijn vader achter, waarop stond dat hij de vader het beste pensioen ooit zou geven. Ook stond in het briefje dat het niet zo had hoeven gaan. De zoon wilde blijkbaar dat de vader al eerder afstand zou doen van zijn coins.

Hoe is dit afgelopen?

The Washington Post meldt dat de rechercheurs de dader beschuldigde van poging tot moord met voorbedachten rade. Toen aanklagers later in de zaak doken, vonden ze echter geen bewijs dat hij opzettelijk had geprobeerd zijn vader te vermoorden.

Het Amerikaanse nieuwsplatform zegt dat hij een drugsbehandeling aan is gegaan en zichzelf schuldig heeft gepleit aan mishandeling. De zoon woont op dit moment in een groepshuis met herstellende verslaafden en wordt daar behandeld voor zijn drugsverslaving.

Leave a Reply