blog

XRP stijgt 10% terwijl Ripple directeur belooft te blijven vechten

By 8 januari 2021No Comments

De prijs van XRP blijft voorlopig boven 0,27 euro. Door het nieuws van verschillende aanklachten tegen moederbedrijf Ripple, daalde de munt juist de afgelopen weken, maar het tij lijkt te keren. De afgelopen 24 uur is XRP met 10 procent gestegen.

Baas spreekt

De koersstijging is misschien wel het gevolg van de woorden van Brad Garlinghouse, de chief executive officer van Ripple Labs. Hij kondigde aan dat de officiële reactie van het bedrijf op de verpletterende SEC-aanklachten binnenkort zou komen, terwijl hij persoonlijke wel alvast inging op enkele vragen.

Ripple heeft hoge verwachtingen van nieuwe leiders SEC

Op twitter deelde Garlinghouse gisteren nog een hoopgevende boodschap. Hij zei dat zijn bedrijf de strijd niet zou opgeven nadat hij al had geprobeerd de SEC-rechtszaak te schikken. Ripple hoopt dat de nieuwe administratie milder zal zijn:

‘Kan niet in details treden, maar weet dat we het hebben geprobeerd, en zullen blijven proberen met de nieuwe administratie, om dit op een manier op te lossen zodat de XRP-gemeenschap kan blijven innoveren, consumenten worden beschermd en ordelijke markten worden behouden.’

Veel vragen blijven onbeantwoord

Veel beurzen hebben alle XRP handelsparen geschrapt voor Amerikaanse klanten. Denk aan Coinbase, Blockchain.com en vele anderen. Garlinghouse zei hierover dat Ripple geen invloed op hen kon uitoefenen vanwege het vermoedelijk gedecentraliseerde karakter van XRP. Hij ontweek echter openlijk de beschuldigingen van het betalen van smeergeld aan exchanges, zoals door Ryan Selkis van Messari:

Selkis zegt terecht dat Garlinghouse helemaal geen antwoord gaf op de vraag.

Nog een belangrijke: Garlinghouse ging ook niet in op een van de meest vernietigende onthullingen in de SEC-rechtszaak. Namelijk de omvang van het aantal verkochte XRP door de leidinggevenden van Ripple. Dat zijn Garlinhouse zelf en Larsen. In de aanklacht staat:

Ondertussen regelden Larsen,de oorspronkelijke CEO van Ripple en de huidige voorzitter van de Raad van Bestuur, en Garlinghouse, de huidige CEO van Ripple , deze onwettige verkopen en profiteerden persoonlijk met ongeveer 600 miljoen dollarvan hun niet-geregistreerde verkoop van XRP.

Leave a Reply