blog

XRP kan 2019 eindigen als slechts presterende munt van het jaar

By 6 december 2019No Comments

Nog maar 25 dagen tot het einde van het jaar en het lijkt erop of Ripple’s XRP van alle top 10 coins, het slechtste jaar heeft. 2019 heeft de koers van XRP geen goeds gedaan en de afgelopen twaalf maanden kunnen met recht een beproeving genoemd worden voor XRP en zijn army.

93 procent verlies sinds ATH

Tijd om terug te kijken. XRP heeft bijna 93 procent waarde verloren sinds de recordwaarde van 2,82 euro. Op dit moment wordt XRP verhandeld voor 0,20 euro.

Dit jaar 33 procent in de min

En als je alleen naar de koers van dit jaar kijkt, dan heeft XRP 33,3 procent verloren. Op 1 januari was XRP ongeveer 0,30 euro. Daarmee is het één van de slechts presterende, grote munten van 2019. Alleen Stellar (XLM) deed het nog slechter, deze munt verloor 50 procent van zijn waarde. Bitcoin deed het daarentegen juist heel goed, BTC begon het jaar met een waarde van 3.213 euro en is nu 6.627 euro waard, een stijging van maar liefst 106 procent! Als je alleen kijkt naar de positie van XRP binnen die top tien, dan zie je dat de munt verder wel heel stabiel is. Gedurende een paar dagen dit jaar was de totale marktwaarde van XRP hoger dan die van Ethereum en stond XRP dus op de tweede plek (achter bitcoin). De rest van het jaar stond de token stabiel op de derde plaats, ondanks de prijsdaling.

Ook Swell helpt niet

In de maanden oktober en november leek XRP zich tegen de cryptomarkt te keren, de prijs steeg harder dan die van veel andere munten. Helaas bleek dat van korte duur. XRP kietelde even de 28 eurocent maar zakte daarna weer in.

De verwachting was dat de jaarlijkse Swell-conferentie, georganiseerd door Ripple, de koers weer nieuw leven zou inblazen. Dat bleek ijdele hoop, tijdens de conferentie daalde de koers zelfs met 5 procent. En toch blijft het sentiment op social media grotendeels optimistisch. Velen verwachten nog steeds een grote toekomst voor de munt. Nog altijd vind je overal posts met hashtag #XRPtheStandard op Twitter.

XRP kan leunen op steun van een groot bedrijf als Ripple. Hoewel, de steun voor XRP is niet altijd zo vanzelfsprekend geweest. David Schwartz, de CTO van Ripple ontkent dat het bedrijf verantwoordelijk is voor XRP. Hij zei vorig jaar nog dat XRP een gift is van de oprichters van Ripple, voor Ripple. Daarom maalt Ripple zo weinig om de prijs van XRP (en kan Ripple niet aangeklaagd worden).

Daar zijn Amerikaanse aanklagers het overigens niet mee eens, zij staan niet achter de semantische argumentatie van Schwartz. In januari 2020 moet Ripple in de rechtbank verdedigen dat XRP geen security is. De aanklager claimt dat Ripple ongeregistreerde security’s verkocht in de vorm van XRP.

Leave a Reply