blog

Wie krijgt de bitcoin van Kim Kardashian bij scheiding met Kanye West?

By 6 januari 2021No Comments

Tu-tu-du-du-duuuu! Start het RTL Boulevard deuntje maar.

Vandaag werd Amerika wakker geschud door het nieuws Kim Kardashian mogelijk gaat scheiden van rapper Kanye West, na een huwelijk van zes jaar.

We horen je denken: wat heeft dit met bitcoin te maken? In juli 2018 ontving Kim Kardashian haar eerste bitcoin, toen ter waarde van 8.000 dollar. Wat gaat daar nu mee gebeuren?

Bitcoin is nu bijna 35.000 dollar waard

De bitcoin van toen is nu namelijk bijna 35.000 dollar, of ongeveer 28.423 euro, waard.

Kim Kardashian ontving deze bitcoin van Matthew Roszak, voorzitter en mede-oprichter van blockchain technologie-bedrijf Bloq en een van de oprichters van Tally Capital. Crypto nieuwsplatform Decrypt vroeg Roszak om een reactie:

“Hoewel ik er zeker van ben dat ze [Kim en Kanye] genoeg activa bezitten, ben ik er vrij zeker van dat zeer weinig van deze activa zijn verviervoudigd in de afgelopen 2,5 jaar.”

Maar wat gaat er met deze bitcoin gebeuren? Zal Kim Kardashian deze zelf houden, of wordt de coin verdeeld over haar en Kanye? Norman Fernandez is een advocaat uit California, hij vertelt aan Decrypt: “In California wordt bitcoin beschouwd als gemeenschappelijk goed, tenzij ze getrouwd zijn onder huwelijkse voorwaarden.”

Factcheck: blijkbaar zijn Kim en Kanye inderdaad getrouwd onder huwelijkse voorwaarden. Dat betekent dat de bitcoin waarschijnlijk verdeeld wordt, maar het is niet duidelijk wat de richtlijnen zijn van huwelijkse voorwaarden bij digitale activa zoals bitcoin.

Bari Weinberger is expert op het gebied van scheidingen. Hij schreef in 2019 dat er twee manieren zijn om bitcoins te verdelen na een echtscheiding. De eerste manier is om bitcoin te verkopen en de winst te verdelen. Maar gezien de volatiliteit van bitcoin op dit moment is dat misschien een minder goed idee.

Weinberger schreef: “Een andere strategie is om eenvoudigweg een unieke digitale wallet op te zetten voor de andere echtgenoot en hun deel van de bitcoin naar de wallet te sturen.”

Heeft Kanye zelf ook bitcoin?

Hoe dan ook, mogelijk heeft Kanye West zelf ook bitcoins. In een interview met Joe Rogan in november sprak West over de libertarische idealen van de grondleggers van bitcoin: “Deze jongens hebben echt een perspectief op wat de ware bevrijding van Amerika en de mensheid zal zijn.”

Leave a Reply