blog

Vooral bitcoin heeft negatief sentiment aldus investeringsfirma

By 22 juni 2021No Comments

Dit is de zesde achtereenvolgende week dat bitcoin meer institutioneel geld ziet verdampen, dan bijkomen. Volgens het wekelijkse rapport van CoinShares gaat het nu om 89 miljoen dollar, bijna 75 miljoen euro. CoinShares is een Europees investeringsfirma en vanuit die rol blijven zij de markt onderzoeken.

Niet meer voorgekomen sinds 2018

Een paar hoogtepunten (of dieptepunten) uit het rapport: Beleggingsproducten in digitale activa zagen een derde opeenvolgende week van meer uitstroom dan instroom. Onder de streep is er 79 miljoen dollar meer uitstroom. Dit is tevens de langste uitstroom sinds 2018. James Butterfill van CoinShares Investment schrijft: ‘Tijdens het bearish sentiment van 2018 waren er zeven opeenvolgende weken van uitstroom.’ Butterfill voegde toe dat het sentiment gemengd was, aangezien sommige fondsbeheerders een instroom zagen terwijl anderen een uitstroom rapporteerden.

Ethereum zag een uitstroom van 1,9 miljoen dollar. ‘De wekelijkse handelsvolumes in Ethereum-beleggingsproducten zijn sinds de hoogtepunten in mei met 80% gedaald,’ aldus Butterfill. Maar beleggingsproducten waar meerdere cryptocurrency’s in zijn verwerkt, houden stand. Volgens het rapport is hier juist een positief resultaat van 10 miljoen dollar behaald. Polkadot, Ripple en Cardano zagen ook een instroom van respectievelijk 1,2 miljoen, 0,8 miljoen en 0,3 miljoen dollar.

Grayscale blijft de grootste

In de taartgrafiek hieronder een overzicht over welke institutionele partijen het gaat. CoinShares, de maker van het rapport, staat op de tweede plek met 3,6 miljard dollar. Het bekende Grayscale heeft ruim 10 keer zoveel.

Bron: CoinShares

Overigens rapporteert Grayscale andere getallen. Ze hebben vandaag een update gedeeld op Twitter waarin ze eigenlijk bovenstaande data verbeteren. Op dit moment hebben ze namelijk voor 29,4 miljard dollar aan activa onder beheer. Vier dagen geleden was dan nog 32,9 miljard dollar. Deze daling komt doordat de bitcoin koers is gedaald en wellicht is er hier en daar iets verkocht door Grayscale.

Het moederbedrijf van Grayscale, Digital Currency Group, onthulde dat ze van plan zijn om een aankoop van maximaal 50 miljoen dollar voor Ethereum Classic goed te keuren.

Leave a Reply