blog

Voor ‘t zelfde geld: Wordt deze Nederlandse crypto het betalingsmiddel voor de cannabismarkt

By 7 juni 2021No Comments

Crypto Insiders geeft een uniek aanbod met een nieuwe serie artikelen genaamd ‘Voor ‘t zelfde geld’. Hierin interviewen wij onze crypto coaches, analisten en andere crypto fanaten over hun kijk op de markt. Deze keer spreken wij Leonoor van cryptocurrency BitCanna, een blockchainplatform gericht op de cannabis supply chain.

“Bijna alle bedrijven in de cannabisindustrie hebben problemen met betalingen”, vertelt Leonoor, community admin van BitCanna. “Voor inkopers en verkopers van cannabisproducten is het lastig om een vaste valuta te hebben in deze markt. Leveranciers hebben te maken met verschillende wereldwijde valuta, en de meeste hebben ook geen toegang tot een bankrekening.”

Door BitCanna kan iedereen in deze industrie in essentie met dezelfde valuta betalen.

Het gaat verder dan een jointje kopen met crypto. Van de growers tot de cbd-industrie; de hele cannabiswereld kan profiteren van de voordelen van BitCanna.  Het is mijn grootste holding en ik geloof in de use case van onze crypto en zijn blockchain.

Polkadot en Cosmos

Naast BitCanna investeert Leonoor ook in Polkadot (DOT) en Cosmos (ATOM), en dat heeft te maken met hun use case; blockchains met elkaar verbinden.

“Ze doen allebei redelijk hetzelfde, maar wat ik hierin opvallend vind, is dat Cosmos (ATOM) flink ondergewaardeerd is in zijn koers. Polkadot (DOT) heeft goede marketing, maar die hebben nog geen actieve chain, terwijl Cosmos dat al heeft bewezen. Dit realiseren mensen nog niet.”

Polkadot heeft op het moment van schrijven ongeveer een marktkapitalisatie van 19,17 miljard euro. Terwijl Cosmos een kapitalisatie van 2,66 miljard heeft. Een verschil van een slordige 16 miljard euro.

Het BitCanna netwerk loopt nu op een fork (vertakking) van de bitcoin blockchain. Hierdoor heeft de crypto snelle transacties en zijn er al twee partners in Nederland waar je met BitCanna kan betalen. Toch koos BitCanna ervoor om binnenkort over te stappen naar de blockchain van een van Leonoors favoriete munten: Cosmos.

Cosmos’ inter blockchain

Cosmos is gebouwd om blockchains met elkaar te laten connecten en communiceren in een zogenaamde ‘inter blockchain’. Hierin wordt volgens Leonoor het meeste ontwikkeld van alle blockchains. “In de testfase van BitCanna op de Cosmos chain is het al gelukt om andere tokens over het BitCanna netwerk te verzenden en vice versa”, vertelt ze.

Ditzelfde geldt voor data. Hierdoor kunnen mensen hun identiteit vastleggen op een blockchain en deze te allen tijden overzetten naar andere blockchains. Zo kan je je identiteit – die je bijvoorbeeld door middel van je rijbewijs hebt opgeslagen op het BitCanna netwerk – overzetten op de blockchain waarmee bijvoorbeeld de coffeeshop werkt. Zo kunnen dit soort bedrijven, die leeftijdsverificatie nodig hebben, uit die blockchain aflezen of iemand wiet mag kopen.

De cannabismarkt

Ondanks de positieve vooruitzichten voor de cryptotoken, heeft BitCanna te maken met het feit dat het een bepaalde markt vertegenwoordigt. “De cannabisindustrie heeft namelijk niet het beste imago”, zegt Leonoor. “Dit zorgt ervoor dat je soms tegenwerking hebt waar andere bedrijven niet mee te maken krijgen, maar wij gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit en snelheid.”

Toch worden er successen geboekt met deze token voor de cannabis supply chain. Android heeft bijvoorbeeld een wallet-app van Bitcanna, en onlangs zit deze ook in de app store van Apple. “Dat was wel een mooi gebaar. Een van de grootste Amerikaanse bedrijven die BitCanna erkent”, zegt ze.

Of BitCanna de cannabismarkt zou redden van betalingsproblemen is de vraag. Maar het is een feit dat BitCanna zich begeeft in twee snelgroeiende markten: cannabis en crypto. Hierin hebben zij een groot netwerk opgebouwd van partners die een toekomst zien in de token, waardoor een beetje Nederlands trots niet misplaatst is.

Kletsen met en vragen stellen aan Leonoor over de ontwikkelingen van BitCanna, Cosmos en andere zaken die aan crypto zijn gerelateerd? Klopt dan gerust op de digitale deur van Leonoor in onze Discord community.

Leave a Reply