blog

Voor ’t zelfde geld: Verdien jij vandaag nog geld als asset promotor

By 19 juli 2021No Comments

Crypto Insiders geeft een uniek aanbod met een nieuwe serie artikelen genaamd ‘Voor ‘t zelfde geld’. Hierin interviewen wij onze crypto coaches, analisten en andere crypto fanaten over hun standpunt in de markt. Deze keer spreken wij Erwin Werring, mede-oprichter van Attrace, een project dat marketing revolutioneert door middel van de blockchain.

Blockchain technologie wordt steeds belangrijker voor onze economie. Naast het opslaan van waarde en het faciliteren van betalingen is het nu ook al mogelijk om gedecentraliseerde tokenized assets te kopen of verkopen. In de optiek van Attrace mist de huidige tokenized economie een essentieel element: een techniek om deze tokenized assets op een gedecentraliseerde trustless manier te promoten.

 De kracht van tokenized assets op de blockchain is dat de registratie op een trustless gedecentraliseerde manier gebeurt. Het is daarom logisch dat je de promotie van deze assets volgens dezelfde principes opzet. Attrace is het eerste project wereldwijd dat dit mogelijk maakt.

Affiliate marketing

Om te begrijpen hoe Attrace werkt, is het goed om een idee te hebben van het concept affiliate-marketing; dit is marketing waarbij een promoter (affiliate) alleen betaald wordt als de geleverde website bezoekers daadwerkelijk iets kopen of ergens voor inschrijven.

Als je website verkeer levert dat koopt, dan krijg je betaalt voor deze prestatie. En andersom; als er geen prestaties geleverd worden, vindt er geen betaling plaats. Affiliate marketing is volledig ‘performance based’ en daardoor een zeer populair online marketingtool. Het heeft echter een aantal grote problemen rond transparantie, vertrouwen, middleman fees en data privacy.

De oplossing

“Wij zien Attrace als een bredere vorm van affiliate marketing voor de tokenized economie. Door het concept op te zetten volgens de core principes van blockchain technologie lossen we al deze problemen op”, beweert Werring. “Voor de participanten, verkoper, koper en promoter blijft het principe van affiliate marketing hetzelfde, alleen de onderliggende methodologie is anders bij Attrace.

 Het Attrace Verifier Network kan wallets van verkoper, promoter en koper registreren. Als het Verifier Network vervolgens ziet dat er een asset tussen deze wallets beweegt, is dat een trustless bevestiging van een verkoop. Dit zet automatisch een betaling in werking voor de uitkering van de commissie. Dit gebeurt allemaal zonder cookies of online fingerprinting. En omdat alles via smart contracts gebeurt, is de betaling ook gegarandeerd en instant.

In de praktijk

Stel dat iemand een NFT wil verkopen voor één ethereum, dan kan de verkoper een ‘bounty bedrag’ in elke type crypto aanbieden voor degene die dit promoot. Wanneer een promotor een koper vindt voor deze NFT, wordt dit bedrag automatisch uitgekeerd aan de promotor. De koper krijgt, naast zijn NFT, ook een kleine bonus voor zijn aankoop.

Toekomst

Uiteindelijk wil Attrace promoties mogelijk maken voor elk type asset op elk type blockchain. Op dit moment ligt onze focus bij IDO promoties en Liquidity Provision promoties, met name op het Ethereum en Polygon netwerk.

Halverwege Q3 zullen we ook uitrollen op de Binance Smart Chain en dan zullen ook de NFT’s live gaan op mainnet. Aankomende weken zullen ook verschillende partnerships bekend worden gemaakt,

zegt Werring. “Waarvan in augustus een grote.”

Attrace faciliteert nu al IDO promoties op hun eigen marktplaats. De Liquidity Provision promoties gaan nog deze week live. Mensen kunnen zich dus nu al aanmelden als promotor en beginnen met het verdienen!

Leave a Reply