blog

Voor ’t zelfde geld: Maakt crypto je kapot!

By 9 augustus 2021No Comments

Crypto Insiders geeft een uniek aanbod met een nieuwe serie artikelen genaamd ‘Voor ‘t zelfde geld’. Hierin interviewen wij onze crypto coaches, analisten en andere crypto fanaten over hun standpunt in de markt.

In het eerste interview doen we een voorstelrondje. Dit is om te laten zien wie zij zijn en waarmee je bij deze insiders terecht kan. Deze keer: Robert Driessen, oprichter van SATOS en Crypto Insiders.

Robert maakte in 2013 kennis met crypto. “Ik gamede rond die tijd veel online en iemand vroeg mij om een item te kopen met bitcoin. Ik had toen geen idee wat het was, dus ik besloot om het op te zoeken.”

Toen ik de whitepaper van bitcoin onder de loep nam, vond ik een groot voordeel voor mij; de snelle transacties. Ik maakte vroeger weleens geld over via Western Union, maar dat ging veel te lastig en was erg veel gedoe. Hierdoor kocht ik mijn eerste bitcoins via Bitonic. Destijds was er geen klantenservice of uitleg bij zo’n aankoop, dus ik zag daar een markt in. Dit werd mijn reden om een bedrijf te starten die dit wel doet,

Zo vertelt Robert.

Stijging van 2.000%

Hij startte samen met zijn broertje en vrienden een bedrijf wat later uitgroeide tot SATOS. “De filosofie van SATOS was: bitcoin toegankelijk en begrijpelijk maken voor iedereen. Het idee was om mensen te helpen met hun eerste crypto-aankopen. Dit veranderde heel snel naar de praktijk waarbij mensen naar ons toekwamen met geld en de vraag: ‘kunnen jullie dit voor mij doen?’ Ik zag hierdoor de kansen om van mijn hobby mijn werk maken.”

De markt was ook heel anders toen. Je ziet tegenwoordig nog wel eens stijgingen van 40% in één dag, er zijn dus nog steeds goede kansen om geld te verdienen met crypto, maar negen jaar geleden kon dat makkelijk 2.000% zijn.  De hele dag was een emotionele rollercoaster waar je niet snel uit kwam.

zegt Robert. Dit resulteerde voor hem in veel winsten, veel verlies en een grote tijdsinvestering. Zelfs tot het punt dat hij met werk en privé in de knoop kwam.

Grootste tip

“Ik ben nu in de dertig en financieel onafhankelijk, maar ik heb hier veel voor opgegeven. Ik was in mijn actiefste jaren de hele dag bezig met wat de prijs de dag daarna ging doen en hoe ik hiermee het beste geld kon verdienen. Dit ging gepaard met het uitschakelen van emoties om de beste trades te maken.”

Veel mensen beseffen zich dit niet, maar als je elke dag hiermee bezig bent, verdien je in korte tijd veel geld, maar je verliest ook veel. Onbewust beperk je je emoties om niet te blij te zijn met winst, waardoor ik me net als een robot voelde. Je wordt heel hebberig en materialistisch en je verandert qua persoon. Een tip: investeer ook in jezelf. Er is meer in de wereld dan crypto.

Alleskunner

Robert helpt de community van Crypto Insiders op veel manieren. Hij weet hoe het is om een bedrijf te starten met crypto, hij weet hoe het is om met crypto een huis te kopen, hij weet hoe het is om belasting te doen met crypto en zelfs hoe je een testament moet opstellen. Een bejaarde crypto-trader met verstand in alle hoeken van de markt.

Daarnaast heeft hij ook veel kennis over het investeren in vastgoed en andere assets. Wil jij tips van Robert of vraag je je af wat hij voor de lange termijn in zijn portfolio heeft? Join de Discord-community van Crypto Insiders en stel hem al jouw vragen.

Leave a Reply