Bitcoinblog

Voor ‘t zelfde geld: Koop je bitcoin voor 600 euro!

By 31 mei 2021No Comments

Crypto Insiders geeft een uniek aanbod met een nieuwe serie artikelen genaamd ‘Voor ‘t zelfde geld’. Hierin interviewen wij onze crypto coaches, analisten en andere crypto fanaten over hun kijk op de markt.

De eerste maand doen we een voorstelrondje. Dit is om te laten zien wie zij zijn en waarmee je bij deze insiders terecht kan. We beginnen bij onze crypto coach Wessel Kersting (23), student Financial Service Management aan de Hogeschool van Amsterdam.

“Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de economie. Op het mbo deed ik de opleiding Boekhouden, waar ik in aanraking kwam met aandelen en andere financiële producten zoals cryptovaluta”, vertelt Kersting. In 2016 begon hij aan zijn huidige hbo-opleiding, waar hij bij een jongen in de klas zat die in crypto investeerde. Die haalde hem in oktober van dat jaar over om in bitcoin te investeren. 

“Ik heb het toevallig laatst opgezocht. Mijn eerste investering was een halve bitcoin die ik voor 300 euro kocht, dus dat was wel echt een moment waarop ik dacht: dit is een mogelijkheid om rendement te draaien”

vertelt hij. “Ik dacht: vanuit hier ga ik een opleiding zoeken waar ik kan leren beleggen; en die vond ik”

Kennis

Tijdens zijn minor Beleggen, bouwde hij kennis op over fundamentele analyses, gedragsanalyses en technische analyses. Vooral met dat laatste leerde hij de fijne kneepjes van het swingtraden, wat hij tot op de dag van vandaag meestert.

Op basis technische analyses zoek ik projecten uit voor mijn volgende trades. Ik kijk niet per sé naar de fundamentals, maar meer naar de hypes en de trends die ontstaan, zoals DeFi en Non Fungible Tokens (NFT’s). Ik vind ik het leuk om nieuws en dit soort cryptoprojecten in de gaten te houden.

Expert met beginners

Onderhand heeft hij van zijn hobby zijn werk gemaakt en heeft hij zijn weg gevonden in het helpen van beginnende traders. “Ik heb veel research gedaan naar welke stappen je moet nemen én waar je op moet letten als beginner. Ik kan beginnende leden daarin bijspringen met technische analyses, aangezien ik ervan hou om ze wat simpeler te houden. Hierdoor blijft het begrijpelijk en dus leuk voor iedereen.”

Ben jij een beginner die niet kan wachten om te beginnen met crypto? Klop dan gerust aan op de digitale deur van Wessel Kersting in onze Discord community.

Leave a Reply