blog

Voor ’t zelfde geld: Investeer jij in vastgoed voor 100 euro

By 5 juli 2021No Comments

Crypto Insiders geeft een uniek aanbod met een nieuwe serie artikelen genaamd ‘Voor ‘t zelfde geld’. Hierin interviewen wij onze crypto coaches, analisten en andere crypto fanaten over hun standpunt in de markt. Deze keer spreken wij Willem Wolffgramm, CEO van Fundum Capital, een bedrijf dat het investeren in vastgoed laagdrempelig maakt.

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Nederland is vorig jaar gestegen naar 334 duizend euro. Het is moeilijk voor de normale investeerder om hier een slaatje uit te slaan, omdat deze prijzen zo hoog liggen. Fundum Capital zou hier verandering in kunnen brengen.

Hoe werkt Fundum Capital?

Fundum Capital is een bedrijf dat vastgoed tokenized, waardoor iedereen – vanaf een investering van honderd euro – al drie tot vijf procent rendement per jaar kan verdienen met vastgoed. Fundum Capital biedt hiermee een baanbrekende oplossing voor de investeerders die op zoek zijn naar zekerheid.

Wij hebben meerdere panden in ons bezit, waarvan wij de aankoopprijs splitten in delen van honderd euro, die we vervolgens verkopen aan investeerders,

zegt Wolffgramm. “Dit vertaalt zich in onze Fundum stablecoin die gelijk blijft aan honderd euro.”

Op dit moment heeft Fundum Capital drie panden in Amsterdam die op de blockchain draaien. “Mensen kunnen zelf een pand kiezen waarin zij willen investeren. Als een huis 265.000 euro kost, kunnen gebruikers een gedeelte van de 2650 FND stablecoins kopen die hieruit voortkomen”, zegt Wolffgramm.

Rendement uit huurinkomsten

Holders van de FND stablecoin hebben geen gedeelte van het huis in hun bezit, maar ze hebben hiermee recht op een gedeelte van de huurinkomsten.

Doordat je geen deel van het pand koopt, maar alleen recht hebt op de huurinkomsten, ben je ook niet verantwoordelijk voor de hypotheek en andere zaken die komen kijken bij vastgoed. Hierdoor is het een veilige, makkelijke manier om een vast rendement te verdienen,

zegt Wolffgramm.

“Als bewoners van het pand huur betalen, worden deze euro’s omgezet in fundum (FND), een andere token van Fundum Capital. Deze wordt vervolgens uitgekeerd aan de holders van hun stablecoin. De ontvangers kunnen daarna zelf bepalen wat zij hiermee doen; omzetten in bitcoin, andere crypto, fiat, of gewoon FND holden.”

Fundum Capital biedt garantie

“Iedereen weet dat er geen garanties zijn met crypto, maar die kunnen wij wel bieden op deze manier”, zegt Wolffgramm.

De huizen bestaan echt en er zitten huurders in die elke maand huur betalen. Het zijn de echte stenen die je kan aanraken die dit project zo tastbaar maken.

Fundum Capital is ook van plan om met de winsten van het project FND terug te kopen en te branden. Hierdoor daalt het aanbod van FND, waardoor de prijs omhoog gaat en de vraag stijgt. Ook investeert het bedrijf in nieuwe panden die daarna ook op de blockchain komen. Deze zorgen weer voor meer winst, waarmee ze deze cirkel rondmaken.

“Door dit solide systeem is het mogelijk dat FND in de toekomst een plekje bemachtigt in de top honderd crypto valuta naast Cardano en Ethereum”, voorspelt Wolffgramm. “Wat ons anders maakt dan andere coins, is dat wij een tastbare achterliggende waarde hebben die onze crypto beschermt: vastgoed.”

Wil jij laagdrempelig investeren in vastgoed? Neem dan een kijkje op www.fundum.capital. Meer lezen over Fundum Capital? Mis dan niet de Fundum Capital bedrijfspagina en review.

Leave a Reply