blog

Visa integreert crypto stablecoin USD Coin van Circle

By 3 december 2020No Comments

Visa heeft vandaag een samenwerking aangekondigd met Circle Internet Financial. Dit betekent dat Visa de door dollars gesteunde stablecoin, US Dollar Coin (USDC), zal integreren op het betaalnetwerk.

Rol van stablecoins

Stablecoins worden door velen geliefd, en door andere verguisd. Feit is dat het een enorme markt is en dat stablecoins veel use cases heeft. Visa heeft nu een grote stap gezet in de groei van de stablecoin-markt, uitgevers van Visa creditcards kunnen in de toekomst USDC-tokens verzenden en ontvangen. Visa biedt geen bewaarservice voor de digitale valuta zelf, maar werkt eerder samen met Circle om creditcarduitgevers te selecteren die USDC in hun platforms gaan integreren.

Verderop hoopt Visa zelf ook een betaalkaart aan te bieden waarmee gebruikers USDC kunnen uitgeven.

Vooral zakelijke klanten

‘Dit wordt de eerste bedrijfskaart waarmee bedrijven een saldo van USDC kunnen uitgeven’, zegt Cuy Sheffield, hoofd cryptocurrency bij Visa. Hij voegt eraan toe: ‘We denken dat dit het nut van USDC aanzienlijk zal vergroten voor de zakelijke klanten van Circle.’

Sheffield, die overduidelijk fan is van het gebruik van stablecoins, zei ook: ‘Blockchain-netwerken en stablecoins, zoals USDC, zijn slechts extra netwerken. We denken dus dat Visa een aanzienlijke waarde kan bieden aan onze klanten.’

Nieuw geld, DeFi en wallets

Een van de pluspunten die wordt toegeschreven aan stablecoins, is dat ze nieuw geld binnenhalen voor de cryptomarkt. Voor USDC is dat slechts bijzaak. In maart 2020 werd USDC goedgekeurd als een vorm van onderpand voor leningen uitgegeven door MakerDAO, een van de bekendste en meest gebruikte protocollen van DeFi. USDC zal dus niet alleen nieuw geld trekken, maar deze samenwerking zal ook effect hebben op de DeFi industrie.

In de aanloop naar de samenwerking voegde Visa al 25 aanbieders van cryptocurrency-wallets toe aan het Fast Track-programma, waaronder Fold en Cred, die nu allemaal de USDC-integratie kunnen testen. In de toekomst zullen andere aanbieders van cryptocurrency-wallets, zoals BlockFi, USDC kunnen gebruiken in het eerste kwartaal van 2021.

Sneller en goedkoper dan cheques en directe overboekingen

Visa schat dat jaarlijks 120 biljoen dollar aan betalingen wordt gedaan met behulp van cheques en directe overboekingen, die elk 50 dollar kosten, ongeacht de omvang van de transactie. Aangezien USDC gebruik maakt van de ethereum-blockchain, kunnen transacties in een kleine 20 seconden worden afgerond en, belangrijker nog, kunnen ze bijna gratis worden gedaan. Visa gelooft dat een groot aantal handelaren ervoor kiest om deze bijna instant, alternatieve betaalmethode te gebruiken.

USDC draait overigens ook op de blockchain van Algorand. De koers van Algorand reageert door met 13% te stijgen na dit nieuws.

Leave a Reply