blog

VeChain treedt toe tot CAFA, potentieel 130 nieuwe grote klanten en prijs stijgt van 10%

By 18 september 2020No Comments

De VeChain Foundation is lid geworden van de China Animal Health And Food Safety Alliance.

Volgens een aankondiging op 17 september is VeChain de enige openbare leverancier van blockchaintechnologie in de alliantie en zal het technische en infrastructurele ondersteuning bieden. Er zitten meer dan 130 bedrijven in de alliantie, waaronder Chinese dochterondernemingen van Starbucks, McDonald’s en Walmart.

Eerste aanmelding binnen

VeChain zegt dat een alliantielid zich al heeft aangemeld als gebruiker van zijn ToolChain-product en verwacht dat er nog meer zullen toetreden. De aankondiging onthulde echter geen details over welk alliantielid of de omvang van het partnerschap.

De China Animal Health and Food Safety Alliance (CAFA) maakt momenteel gebruik van het Food Trust Traceability Program. De Amerikaanse pluimveeproducent Cargill onthulde in juni dat het ‘Chicken 2.0’ in China volgde op het CAFA-platform met behulp van QR-codes om consumenten informatie te verstrekken over ‘boerderij, productie en omgevingsgegevens, certificeringen en testrapporten.’

VeChain Koers stijgt met 10% vandaag

Van boer tot bord

VeChain verklaarde dat ze van plan zijn het ToolChain-platform te gebruiken om de CAFA te helpen bij het ‘opbouwen van een traceerbaarheidssysteem van boer tot bord’ in heel China door voort te bouwen op het bestaande Food Trust-systeem.

‘Alle ondernemingsleden van de alliantie zullen in staat zijn om sleutelprocessen van voedselproducten op een onveranderlijke en beveiligde manier vast te leggen op de blockchain, waardoor het vertrouwen tussen consumenten en ondernemingen wordt overbrugd’, aldus VeChain. ‘Traceerbaarheid kan beginnen bij teelt, verwerking, verpakking, logistiek, detailhandel en meer.’

Grote namen

Door traceerplatforms voor allianties zoals CAFA en andere vergelijkbare partners aan te drijven, zou de VeChainThor-blockchain door honderden en duizenden bedrijven worden gebruikt zonder dat VeChain ze afzonderlijk hoeft te benaderen. Toch zijn er al grote namen die gebruik maken van VeChain. Denk aan Walmart China, autofabrikanten BMW en BYD Auto, witgoedbedrijf Haier, kledingbedrijf H&M en tal van anderen. Ze hebben ook een samenwerkingsverband met accountantskantoor PwC.

Snel, maar minder decentraal

Het platform maakt gebruik van een proof of autority protocol. Dit zou snelle en goedkope transacties mogelijk moeten maken. Dit gaat wel ten koste van decentralisatie want er zijn slechts 101 nodes en deze worden beheerd door bedrijven of individuen die ten minste 25 miljoen tokens bezitten. Alleen deze groep nodes kunnen transacties valideren en blokken produceren.

Wil je ook investeren in VeChain? Dat kan met de app BLOX.

Leave a Reply