blog

Vandaag is het Proof of Keys dag, haal je bitcoin van de beurs

By 3 januari 2020No Comments

Het is vandaag Proof of Keys dag, de dag dat je kan bewijzen dat jij de eigenaar bent van jouw bitcoin. Deze dag is niet willekeurig gekozen, vandaag is namelijk ook de verjaardag van bitcoin. Om mee te doen met Proof of Keys haal je jouw bitcoins van een cryptocurrency exchange af. Denk bijvoorbeeld aan beurzen zoals:

  • Binance
  • HitBTC
  • OKEx
  • Kraken
  • Huobi
  • DigiFinex

Vervolgens verstuur je jouw munten naar je eigen wallet.

Het idee kwam van Trace Mayer

Vorig jaar was de eerste editie van Proof of Keys. Het initiatief komt van belegger Trace Mayer, volgens hem is het belangrijk dat mensen zelf hun geld beheren. Keys verwijst namelijk naar private keys, daarmee toon je aan dat jij de eigenaar bent van je cryptomunten.

Anderzijds is Proof of Keys ook een manier om te bewijzen of cryptocurrency’s van beurzen überhaupt wel bestaan op de blockchain. Sommige exchanges zijn er namelijk niet transparant in hoeveel coins zij daadwerkelijk bezitten.

Hoe doe je mee aan Proof of Keys?

Meedoen met Proof of Keys is simpel:

  1. Maak een wallet aan. Er zijn verschillende wallets. Zoek een wallet die bitcoin of de crypto naar jouw keuze ondersteunt. Met een wallet beheer, verzend en ontvang je cryptocurrency.Op deze pagina lees je alles over cryptocurrency wallets. Een mobiele wallet is het meest gebruiksvriendelijk, een hardware wallet is het veiligst. Kies de wallet die het beste bij je past.
  2. Log in op je exchange en kies voor send, versturen of withdraw. Selecteer je munt en vul het ontvangstadres in. Het ontvangstadres vind je in je wallet. Iedere munt heeft een eigen ontvangstadres. Tip: kopieer het ontvangstadres, zo maak je geen fouten.
  3. Heb je een Twitteraccount? Dan kan je laten zien dat je meedoet. Zet net als Trace Mayer [Jan/3➞₿?∎] achter je Twitternaam.

Het kan nu even duren voordat je jouw cryptocurrency in je wallet ontvangt. Zo verwerkt het bitcoin netwerk om de tien minuten een nieuwe lading aan transacties. Wanneer iedereen aan Proof of Keys meedoet kan het verwerken van transacties wat langer duren.

Wil je meer weten over private keys en hoe deze werken? Dat kan hier.

Leave a Reply