blogExchanges

Trezor kondigt samenwerking aan met BTC Direct, bitcoin wordt nog veiliger en simpeler

By 8 juli 2020No Comments

Nu de bitcoin halving alweer een maand achter ons ligt, is het tijd voor de volgende fase in bitcoins levenscyclus. Het is duidelijker dan ooit dat de beste tijd om bitcoin te kopen tien jaar geleden was, en dat de een na beste tijd nu is. Gelukkig voor Europese crypto liefhebbers, is het nu nog veiliger om bitcoin te kopen. Dankzij de integratie van BTC Direct in de wallet omgeving van Trezor.

Normen en waarden

SatoshiLabs, de maker van de werelberoemde Trezor hardware wallets, schrijft waarom ze voor een samenwerking met BTC Direct hebben gekozen. Dat begint met dezelfde normen en waarden.

Trezor schrijft op zijn website:

‘BTC Direct is een Nederlands bedrijf en is in 2013 opgericht, waardoor het dezelfde leeftijd heeft als SatoshiLabs en Trezor. Maar een verjaardag en jarenlange ervaring in de crypto ruimte zijn niet alles wat we delen: we geloven allebei dat het huidige monetaire systeem gebrekkig is, met veel beperkingen, en dat non-fiat valuta’s de beste hoop op vooruitgang bieden.’

Bitcoin is voor iedereen

Daarnaast geloven beide bedrijven dat bitcoin voor iedereen toegankelijk moet zijn.

‘De sleutel tot de bitcoin revolutie is om het makkelijk te maken om bitcoin te kopen, SatoshiLabs en BTC Direct geloven daar in. BTC Direct maakt dit mogelijk door een eenvoudige en veilige manier aan te bieden om bitcoins en bepaalde altcoins rechtstreeks uit je hardware wallet te kopen met de betaalmethode die je gewend bent. Waar je ook woont in Europa.’

Hoe werkt dit in de praktijk?

Dankzij deze samenwerking is het heel simpel geworden om met je hardware wallet bitcoins te kopen.

Ten eerste heb je een Trezor nodig, dat kan de eerste versie zijn of de nieuwe Trezor Model T. Je sluit je Trezor aan op je computer en je opent de walletomgeving. Vervolgens ga je naar bitcoins kopen en kies je euro als munt en je betaalmethode. Vervolgens word je naar de website van BTC Direct geleid waar je kan inloggen, of een nieuw account aan kan maken.

Eenmaal ingelogd bij BTC Direct, wordt gevraagd of je je Trezor wil koppelen aan BTC Direct. Dat hoef je maar één keer te doen. Vervolgens kun je crypto kopen in de walletomgeving van Trezor zonder dat je ontvangstadressen hoeft in te vullen en zonder dat je de omgeving van Trezor verlaat.

Lees hier een uitgebreide handleiding of bekijk de video hieronder:

Beheer je eigen sleutels

Davy Stevens van BTC Direct over de samenwerking: ‘Wij zijn altijd een groot voorstander geweest van het ‘not your keys, not your coins’ principe. Vandaar onze keuze om BTC Direct altijd non-custodian te laten. Trezor heeft het mogelijk gemaakt voor individuen en bedrijven om op een makkelijke en veilige manier invulling te kunnen geven aan dit principe. De synergie die we met deze samenwerking bewerkstelligen is dan ook enorm.’

Het doel van deze samenwerking is om Europeanen een veilige omgeving te bieden om bitcoins te kopen.

Heb je nog geen Trezor Model T? Dan hebben wij goed nieuws! Wij geven 5x het nieuwste vlaggenschip van SatoshiLabs weg. Kijk hier voor de voorwaarden.

Leave a Reply