Bitcoinblog

Tim Draper: ‘Bitcoin koers wordt 250.000 dollar in 2023 door Lightning Network’

By 13 november 2019No Comments

Het gaat dit jaar weer goed met bitcoin, en dan komen de goede voorspellingen vanzelf. Op een Blockchain Summit in Malta is durfinvesteerder Tim Draper heel positief over bitcoin: ‘Ik verwacht dat bitcoin in 2022 of 2023 de 250.000 dollar gaat aantikken.’

Ontwikkeling Lightning Network doet wonderen

Volgens Tim Draper zorgt het Lightning Network er mede voor dat de prijs van bitcoin zo hard gaat stijgen. Met behulp van het Lightning Network kan bitcoin veel meer transacties per seconde aan.

‘Ik denk dat bitcoin betaalverwerkers ervoor gaan zorgen dat er een vloedgolf aan adoptie komt,’ vertelt Draper. ‘Door middel van het Lightning Network en OpenNode kan iedereen vrijelijk en snel bitcoin verplaatsen. Op die manier is bitcoin niet alleen een oppotmiddel, maar kan de munt ook gebruikt worden voor microbetalingen. Bitcoin kan worden gebruikt voor de retail, en het kan onbeperkt gespendeerd worden.’

Wat is het Lightning Network?

Tim Draper doelt op het huidige schaalprobleem van bitcoin. De blockchain van bitcoin kan nu maximaal zeven transacties per seconde aan. Wordt bitcoin wereldwijd gebruikt als betaalmiddel? Dan loopt de blockchain tegen zijn limieten aan.

Het Lightning Network lost dit schaalprobleem op. Dit netwerk is een soort laag over de blockchain. Op deze laag kunnen duizenden transacties per seconde worden verstuurd.

En dat allemaal met minimale transactiekosten. Een transactie hoeft maar een satoshi te kosten, dat is een miljoenste van een bitcoin. Met de waarde van nu komt dat neer op ongeveer 0,00008 euro. Dat is stukken minder dan de 66 eurocent die je nu betaalt voor een bitcoin transactie.

Het betaalnetwerk bestaat sinds 2018 en is nu nog volop in ontwikkeling. Het Lightning Network is nu nog moeilijk in gebruik, maar er worden steeds meer wallets ontwikkeld waarmee je eenvoudig gebruik kan maken van het netwerk. Denk bijvoorbeeld aan Blue Wallet en Breez.

Leave a Reply